Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Dacia στο Dakar του 2025 με τον Λεμπ!

Ελλάδα 4:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Dacia στο Dakar του 2025 με τον Λεμπ!

ΝΕΑ

Η Dacia στο Dakar του 2025 με τον Λεμπ!

ΝΕΑ

Μία μεγάλης έκτασης έκπληξη μας επιφύλασσε η Dacia. Η ρουμανική εταιρεία θα συμμετέχει στο Dakar, τον θρυλικό αγώνα αντοχής, το 2025!

Advertisement
Advertisement

Η ανακοίνωση για τη συμμετοχή της έγινε από τον Ντενί Λε Βο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Dacia.

Όπως δήλωσε το κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας, η επίσημη συμμετοχή θα γίνει στο Dakar του 2025 το οποίο θα ξεκινήσει παραμονή Πρωτοχρονιάς του έτους.

Η έκπληξη γίνεται συνεχώς μεγαλύτερη βλέποντας τους οδηγούς που θα συμμετέχουν με την ομάδα Dacia Dakar Team, την τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί αλλά και τον τεχνικό σύμβουλο με τον οποία θα συνεργαστούν στην Dacia για να καταφέρουν να διακριθούν.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Λε Βο πλαισιώθηκε από την Κριστίνα Γκουτιέρεθ, την πρώτη Ισπανίδα οδηγό που έχει τερματίσει στον θρυλικό αγώνα αντοχής. Επίσης, από τον γνωστό και μη εξαιρετέο Σεμπαστιάν Λοέμπ!

Ο Γάλλος εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλι έχει εμπειρία και από τη συμμετοχή του στο Dakar και αναμένεται να συμβάλλει στην εξέλιξη του οχήματος αλλά και στον συγκεκριμένο αγώνα.

Advertisement

Μία ακόμα έκπληξη αφορά στο γεγονός ότι η Dacia θα συμμετέχει στο Dakar του 2025 χρησιμοποιώντας στο κινητήρα των αγωνιστικών της συνθετικά καύσιμα (e-fuels) τα οποία θα παραχθούν από την Aramco, όπως δήλωσε ο Λε Βο. Όπως είπε, σκοπός είναι να μειώθει το ενεργειακό αποτύπωμα στον αγώνα αλλά και να αποκτήσουν (στην εταιρεία) την απαραίτητη τεχνογνωσία για τη χρήση τους και στα μοντέλα παραγωγής, στο μέλλον.

Για την εξέλιξη των αυτοκινήτων, η Dacia θα συνεργαστεί με την Prodrive, η οποία θα είναι τεχνικός σύμβουλος αλλά θα έχει και ενεργό ρόλο στη δημιουργία τους.

Advertisement

Τέλος, ο Λε Βο δήλωσε ότι η Dacia θα συμμετέχει ανεπίσημα στο Dakar του 2024 για να αποκτήσει εμπειρία και η επίσημη, πλήρης συμμετοχή της θα γίνει στον αγώνα του 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο Dacia Spring Extreme Electric 65 στην Αυστρία
Πότε θα παρουσιάσει και άλλο ηλεκτρικό η Dacia;
Η Dacia γίνεται πιο Extreme

 

Advertisement