Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Dacia Duster: Πως σας φαίνεται αυτό το σχέδιο;

Ελλάδα 14:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο Dacia Duster: Πως σας φαίνεται αυτό το σχέδιο;

ΝΕΑ

Νέο Dacia Duster: Πως σας φαίνεται αυτό το σχέδιο;

ΝΕΑ

Η Dacia έχει μπει για τα καλά στα γήπεδα της πρώτης κατηγορίας των ευρωπαίων κατασκευαστών. Και το νέο Duster θα την ανεβάσει ακόμα περισσότερο.

Advertisement
Advertisement

Η πρόσφατη ιστορία της Dacia αποτελεί ένα αντικείμενο μελέτης από όσους ασχολούνται με την αυτοκινητοβιομηχανία. Μία σύγχρονη βιομηχανική Σταχτοπούτα, η οποία με την βοήθεια της Renault έχει εξελιχθεί σε ένα τεράστιο sucess story για την Ευρώπη.

Είναι ενδεικτικό ότι στους δύο πρώτους μήνες του 2023 η εταιρία από την Ρουμανία σημείωσε άνοδο των πωλήσεων 46,6%. Και μάλιστα κοντεύει να ξεπεράσει και την ίδια την Renault σε απόλυτο αριθμό πωλήσεων με 92.745 μονάδες, όταν η μητρική εταιρία είχε 93.149 μονάδες.

Κομβικό ρόλο σε αυτή την πορεία της Dacia παίζει χωρίς αμφιβολία το Duster. To μοντέλο που παρουσιάστηκε το 2010 και αμέσως άλλαξε τη μοίρα της εταιρίας, αποτελώντας μία μεγάλη εμπορική επιτυχία σε πολλές αγορές του κόσμου και της Ευρώπης.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία ετοιμάζει πλέον τη νέα γενιά του αυτοκινήτου, μέσω της οποίας θέλει να αναβαθμίσει συνολικά την εικόνα του. Κάτι που σημαίνει ότι θα μεγαλώσει ελαφρά και θα έχει σχεδιαστικά στοιχεία από το ανώτερης κατηγορίας Bigster που θα παρουσιαστεί φέτος.

Προς το παρόν, η Dacia βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών οπότε δεν υπάρχει κάποια επίσημη εικόνα για το αυτοκίνητο. Το κενό αυτό καλύπτουν οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές της ιστοσελίδας Kolesa.ru, που μας δίνουν μια πρώτη εκτίμηση για το πως θα μπορούσε να είναι το νέο Duster.

Advertisement

Στα σχέδια αυτά βλέπουμε ένα πολύ πιο σύγχρονο και μοντέρνο αυτοκίνητο, το οποίο δανείζεται πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από το Bigster και αναδεικνύει καλύτερα την εντυπωσιακή μάσκα με το νέο λογότυπο της εταιρίας.

Και η νέα γενιά θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B αν και με μεγαλύτερο μεταξόνιο, ενώ θα υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα τελευταίας γενιάς συστήματα για την υποβοήθηση του οδηγού και την ψηφιακή διασύνδεση του γκρουπ Renault.

Advertisement

Η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα το επίσημο χρονοδιάγραμμα του λανσαρίσματος του νέου Duster. Πάντως οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για έναρξη της παραγωγής στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αγοράζεις Dacia Jogger και… κοιμάσαι ήσυχος
Δοκιμή: Dacia Duster 1.3 TCe 150 EDC 4×2
Ρεκόρ πωλήσεων για την Dacia το 2022