ΝΕΑ

Σε τιμή-πρόκληση το νέο Dacia Bigster

Ελλάδα 13:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε τιμή-πρόκληση το νέο Dacia Bigster

ΝΕΑ

Σε τιμή-πρόκληση το νέο Dacia Bigster

ΝΕΑ

Η Dacia ανακοίνωσε και επίσημα το λανσάρισμα του Bigster μέσα στο 2025, με τιμή που θα προκαλέσει αίσθηση.

Advertisement
Advertisement

Η Dacia βρίσκεται αυτή την εποχή σε φάση πλήρους ακμής και έντονης δραστηριότητας, με τα μοντέλα της να σημειώνουν τεράστια εμπορική επιτυχία σε όλη την Ευρώπη και τα σχέδιά της για το μέλλον να ανοίγονται σε διάφορους τομείς.

Στα άμεσα πλάνα της είναι η ανανέωση του ιδιαίτερα δημοφιλούς Duster μέσα στο 2024, ενώ το ακόμα πιο μεγάλο νέο είναι το λανσάρισμα του Bigster μέσα στο 2025.

Η εταιρία επιβεβαίωσε τον χρονοδιάγραμμα εξέλιξης του νέου μεγάλου SUV της, το οποίο θα τοποθετηθεί πάνω από το Duster και στην καρδιά της πιο δημοφιλούς κατηγορίας αυτοκινήτων της Ευρώπης.

Advertisement
Advertisement

Τo Bigster θα είναι ένα ιδιαίτερα κρίσιμο μοντέλο για την εταιρία και το image της, καθώς θα την φέρει απέναντι σε καταξιωμένους αντιπάλους και σε μία αγορά με υψηλότερες απαιτήσεις.

Η εταιρία όμως δεν σκοπεύει να χάσει το πλεονέκτημα του εξαιρετικού value for money που της έχει δώσει φτερά στις πωλήσεις, και έτσι θα διατηρήσει το πλαίσιο CMF-B, το οποίο όμως στην περίπτωση του Bigster θα μεγαλώσει αρκετά.

Advertisement

Η Dacia επιβεβαιώνει ότι το αμάξωμα θα έχει μήκος κοντά στα 4,6 μέτρα, κάτι που θα εξασφαλίζει μεγάλους χώρους και ενδεχομένως οδηγήσει και στην παρουσίαση επταθέσιας διάταξης.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα επιτρέπει την επιλογή κινητήρων από μία μεγάλη γκάμα επιλογών του γκρουπ Renault, από βενζίνη και diesel μέχρι τα σύγχρονα υβριδικά των Γάλλων.

Advertisement

Μένει στην εταιρία να επιλέξει ποια από αυτά είναι κοντά στο δικό της πλάνο για το κόστος του αυτοκινήτου αλλά και σε σχέση με τις αγορές στις οποίες θα πωλείται το Bigster.

Αυτό είναι και το κρίσιμο στοιχείο σε σχέση με το νέο Bigster. Να μην χαθεί δηλαδή το πλαίσιο λειτουργίας της εταιρίας, η οποία προσφέρει εξαιρετικές σε ποιότητα προτάσεις σε χαμηλή τιμή.

Advertisement

Η εταιρία έχει ήδη δώσει κάποιες ενδείξεις για την τιμή του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα είναι αντίστοιχες με μία κατηγορία πιο κάτω από τον άμεσο ανταγωνισμό του.

Αν ισχύσει αυτό η τιμή της βασικής έκδοσης θα βρίσκεται κάτω από το όριο των 25.000 ευρώ στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης. Μία τιμή-πρόκληση για τα δεδομένα της σημερινής αγοράς, η οποία θα δώσει νέα ώθηση στο sucess story της Dacia για τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αγοράζεις Dacia Jogger και… κοιμάσαι ήσυχος
Δοκιμή: Dacia Duster 1.3 TCe 150 EDC 4×2
Ρεκόρ πωλήσεων για την Dacia το 2022