Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Loeb: Επιστρέφει στο World RX με ηλεκτρική Lancia Delta

Ελλάδα 11:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Loeb: Επιστρέφει στο World RX με ηλεκτρική Lancia Delta

ΑΓΩΝΕΣ

Loeb: Επιστρέφει στο World RX με ηλεκτρική Lancia Delta

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Sebastien Loeb θα επιστρέψει μετά από τέσσερα χρόνια στο πρωτάθλημα RallyCross. Αυτή τη φορά οδηγώντας μία πλήρως ηλεκτρική Lancia Delta Evo-e.

Advertisement
Advertisement

Ο θρύλος του WRC θα αγωνιστεί για λογαριασμό της ομάδας Special One Racing του φίλου του, Guerlain Chicherit. Τον Δεκέμβριο του 2022 ο Loeb είχε δοκιμάσει για πρώτη φορά την Lancia.

Η αίσθηση που αποκόμισε από το πλήρως ηλεκτροκίνητο (διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες των 250kW, ήτοι 680 ίππων συνολικά) αγωνιστικό τον εντυπωσίασε. Έτσι, ο Loeb αποφάσισε να μην χάσει αυτή τη ευκαιρία να οδηγήσει ένα από τα dream cars της παιδικής του ηλικίας προσαρμοσμένο στη σύγχρονη εποχή.

Advertisement
Advertisement

«Ανήκω σε μία γενιά η οποία μεγάλωσε παρακολουθώντας τις Lancia Delta να κερδίζουν Ράλλυ. Έτσι, έχω μία αδυναμία σε αυτό το αυτοκίνητο» δήλωσε ο Loeb. «Βέβαια, όταν ο Guerlain μου πρότεινε να επιστρέψω στο RallyCross νόμιζα ότι είναι τρελός! Έπειτα, όμως, δοκίμασα το αυτοκίνητο το οποίο με έπεισε αμέσως. Πιστεύω στο project και ανυπομονώ να συμμετάσχω» συμπλήρωσε ο Γάλλος πολυπρωταθλητής του WRC.

Η Lancia Delta Evo-e έκανε το ντεμπούτο της πέρσι στον αγώνα του Nurburgring. Πίσω από το τιμόνι της βρισκόταν ο Chicherit ο οποίος θα συμμετέχει στο RallyCross για τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον.

Advertisement

«Είναι ονειρικό για εμένα το να μπορώ να έχω δύο αυτοκίνητα της δικιάς μου ομάδας στο WordRX. Ακόμη καλύτερα το ένα από τα δύο θα το οδηγεί ένας θρύλος του αθλήματος» δήλωσε ο Chicherit.

Η σεζόν του WorldRX ξεκινάει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου στην πίστα Montalegre της Πορτογαλίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παράτησε το αυτοκίνητο μέσα στην πίστα! (+video)
WRC: Νεκρός σε ατύχημα δοκιμών ο Craig Breen!
Porsche GT3 Cup 991 είχε έξοδο σε θέσεις των θεατών (+video)