Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Alpine: Στο τελικό στάδιο εξέλιξης το Hypercar της για το Le Mans

Ελλάδα 7:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alpine: Στο τελικό στάδιο εξέλιξης το Hypercar της για το Le Mans

ΑΓΩΝΕΣ

Alpine: Στο τελικό στάδιο εξέλιξης το Hypercar της για το Le Mans

ΑΓΩΝΕΣ

Η Alpine δημοσίευσε της πρώτες εικόνες του αγωνιστικού που αποτελεί τον πρόδρομο εκείνου που θα τρέξει στις 24 ώρες του Le Mans το 2024.

Advertisement
Advertisement

Είναι η Alpine A424_β, με το 24 να συμβολίζει τον 24ωρο φημισμένο αγώνα και το β να σηματοδοτεί την τελευταία φάση της εξέλιξης του αγωνιστικού.

Η γαλλική αγωνιστική ομάδα έχει πλούσια ιστορία στους αγώνες αντοχής. Η νίκη της στο Le Mans του 1978 με τους Ζοσόντ/Πιρονί αποτελεί την κορυφαία της στιγμή. Επιπλέον από το 2017 μέχρι και το 2022 η Alpine συμμετείχε ανελλιπώς στο πρωτάθλημα WEC, αρχικά στην κατηγορία LMP-2 από το 2021 στην LMP-1 με την Alpine A480. Πέρσι, μάλιστα, οι Λαπιέρ/Νεγκράο/Βαξιβέρ είχαν έρθει δεύτεροι στο πρωτάθλημα της κατηγορίας για μόλις 5 βαθμούς.

Advertisement
Advertisement

Το νέο σπορ πρωτότυπο της Alpine έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Oreca. Έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της κατηγορίας Hypercar, της κορυφαίας στους αγώνες αντοχής της FIA.

Το σασί θα είναι από ανθρακονήματα ενώ το συνολικό βάρος του αγωνιστικού θα φτάνει τα 1.030 kg όπως προβλέπουν οι κανονισμοί. Ο κινητήρας θα είναι V6 με περιεχόμενη γωνία 90 μοιρών και θα αποδίδει 675 ίππους στις 9.000 σ.α.λ. Το υβριδικό σύστημα θα παρέχει επιπλέον 50 kW ισχύος και θα είναι της Bosch. Η Alpine φιλοδοξεί το νέο της αγωνιστικό να την οδηγήσει και πάλι στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Le Mans.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το θηρίο της Alpine θέλει να κατακτήσει το Pikes Peak
H Alpine μεταφέρει το «πνεύμα» του Le Mans στους δρόμους
24 Ώρες του Le Mans: Η επιστροφή της Ferrari! (+video)