Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Euro NCAP: Τα νέα πεντάστερα κινεζικά μοντέλα (+video)

Ελλάδα 10:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Euro NCAP: Τα νέα πεντάστερα κινεζικά μοντέλα (+video)

ΝΕΑ

Euro NCAP: Τα νέα πεντάστερα κινεζικά μοντέλα (+video)

ΝΕΑ

Τα τελευταία χρόνια είναι προφανές ότι οι κινεζικές εταιρείες αποκτούν ολοένα μεγαλύτερη δυναμική. Η αίσθηση αυτή επιβεβαιώνεται και θεσμικά, πλέον.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Euro NCAP, ο μεγαλύτερος θεσμός στην Ευρώπη για την ασφάλεια που προσφέρουν τα αυτοκίνητα σε επιβάτες και άλλους χρήστες του δρόμου, οι Κινέζοι έχουν πλησιάσει πολύ τους κατασκευαστές του εν λόγω κλάδου σε αυτή.

Συγκεκριμένα, πραγματοποίησε δοκιμές πρόσκρουσης σε τρία καινούργια κινεζικά μοντέλα, στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα BYD Seal και Dolphin και στο Xpeng P7.

Τα αποτελέσματα ήταν τόσο καλά όπου ο Euro NCAP απένειμε πέντε αστέρια, δηλαδή τη μεγαλύτερη διάκριση, για την επίδοση τους στην παρεχόμενη ασφάλεια σε επιβαίνοντες, ενήλικους και παιδιά, όπως και στους πεζούς και δικυκλιστές.

Xpeng P7.

Advertisement
Advertisement

Αυτό είναι μία ακόμα επιβεβαίωση ότι οι Κινέζοι είναι πλέον πολύ ανταγωνιστικοί έναντι των Ευρωπαίων σε κάθε τομέα. Μπορεί να μην έχουν τη φήμη, την ιστορία και το τεχνολογικό βάθος των δεύτερων, όμως μαθαίνουν και προσαρμόζονται πολύ γρήγορα.

Οι διαδικασίες αξιολόγησης του Euro NCAP, οι οποίες πραγματοποιούνται με ακόμα πιο αυστηρά κριτήρια απ’ ό,τι μέχρι πριν από περίπου δύο χρόνια, έδειξαν ότι και τα τρία κινεζικά μοντέλα διαθέτουν στον εξοπλισμό τους πολλά συστήματα προειδοποίησης του οδηγού για ενδεχόμενο ατυχήματος, αλλά και αποφυγής του συμβάντος.

BYD Seal.

Όπως αποδείχτηκε στην πράξη, όλα είναι καλά εξοπλισμένα διαθέτοντας έναν εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό τεχνολογιών ασφάλειας. Για παράδειγμα διαθέτουν σύστημα προειδοποίησης του οδηγού ή και του συνοδηγού να μην απομακρυνθεί από το αυτοκίνητο εάν δεν έχει ελέγξει στο πίσω κάθισμα για το ενδεχόμενο να έχει ξεχαστεί βρέφος ή μικρό παιδί.

Advertisement

Επίσης, διαθέτουν σύστημα το οποίο επιτρέπει να ξεκλειδώνουν οι πόρτες του οχήματος και να ανοίγουν τα ηλεκτρικά παράθυρα ακόμα και εάν κάποιο από τα BYD Seal, BYD Dolphin και Xpeng P7 βρεθεί σε πλημμύρα ή στην περίπτωση που παρασυρθεί από νερό.

Advertisement

Μετά την πραγματοποίηση των δοκιμών στα νέα κινεζικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, ο Μιχέλ φαν Ράτινγκεν, Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP, δήλωσε σχετικά: «Ο ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών αυτοκινήτων είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την επιτυχία του Euro NCAP. Καμία αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει την πολυτέλεια να μείνει πίσω όσον αφορά στην ασφάλεια, αυτό είναι το κίνητρο για καινοτομία.

»Οι νέες κινεζικές εταιρείες έχουν καλύψει το χαμένο το έδαφος, αναγνωρίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι αγοραστές αυτοκινήτων δεν θα κάνουν συμβιβασμούς αναφορικά με την ασφάλεια. Ωστόσο, η τεχνολογία εξελίσσεται ταχύτερα από ποτέ και τομείς όπως η Υποβοηθούμενη Οδήγηση δημιουργούν νέα πεδία ανταγωνισμού.

»Ο Euro NCAP θα διασφαλίσει ότι αυτές οι νέες τεχνολογίες θα εισαχθούν (στα καινούργια αυτοκίνητα) με τρόπο που να προσφέρουν πλήρες όφελος για την ασφάλεια», κατέληξε ο φαν Ράτινγκεν.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τελικά είναι επικίνδυνα τα Κινέζικα αυτοκίνητα; (+video)
Πόσο ασφαλείς είναι οι πίσω επιβάτες στα τετράθυρα αγροτικά; (+ video)
Tα ασφαλέστερα ηλεκτρικά της αγοράς