Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BYD: Μετά το Han έρχεται και το Seal (+video)

Ελλάδα 6:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BYD: Μετά το Han έρχεται και το Seal (+video)

ΝΕΑ

BYD: Μετά το Han έρχεται και το Seal (+video)

ΝΕΑ

Το Compact διαστάσεων sedan από τον κορυφαίο κατασκευαστή EV (ηλεκτρικών οχημάτων) στην Κίνα θα κυκλοφορήσει στην εγχώρια αγορά έως τα τέλη του 2022.

Advertisement
Advertisement

Το νέο BYD Seal θα είναι αντίπαλος του Tesla Model 3 και το περιμένουμε και στην Ευρώπη

Το νέο ηλεκτρικό τετράθυρο BYD Seal ξεκίνησε να πωλείται στην Κίνα, με την BYD να επιβεβαιώνει ότι οι αρχικές παραδόσεις προγραμματίζονται να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του μήνα.
Ο αντίπαλος του Tesla Model 3 αποκαλύφθηκε τον Μάιο και έχει προσελκύσει έως και 60.000 προπαραγγελίες από Κινέζους πελάτες. Οι τιμές για το Seal στην εγχώρια αγορά του ξεκινούν από 32.200 ευρώ (222.274 ¥) και να φτάνουν στα 43.245 ευρώ (298.140 ¥).

Advertisement
Advertisement

Το εξωτερικό στυλ του Seal έχει στοιχεία, που αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά στο πρωτότυπο Ocean X και αυτό που η BYD αποκαλεί τη σχεδιαστική γραμμή της «αισθητικής του ωκεανού».
Με μήκος 4800 mm, πλάτος 1875 mm και ύψος 1460 mm, είναι 106 mm μακρύτερο, 58 mm στενότερο και 17 mm ψηλότερο από το Model 3. Το μεταξόνιό του είναι 45 mm μεγαλύτερο από του αντιπάλου του, στα 2920 mm.
Το Seal βασίζεται στη δομή e-Platform 3.0. Eίναι το τρίτο αυτοκίνητο της BYD που χρησιμοποιεί αυτή την πλατφόρμα μετά το Dolphin και το Yuan Plus και έρχεται με την επιλογή δύο διαφορετικών μπαταριών BYD Blade, (61,4 και 82,5 kWh).

Οι δύο επιλογές διαθέτουν την τεχνολογία κυψελών μπαταρίας ιόντων φωσφορικού λιθίου (LFP) της BYD. Βασίζονται στην τεχνολογία (Cell to Body CTB), που σημαίνει ότι οι κυψέλες της μπαταρίας είναι ενσωματωμένες στη δομή του αμαξώματος – μια πρωτιά για την BYD. Η νέα διαδικασία κατασκευής υποστηρίζεται ότι παρέχει στο αμάξωμα του τετράθυρου Seal υψηλή στρεπτική ακαμψία έως και 40.000 Nm/deg.

Advertisement


Το βασικό μοντέλο με κίνηση στους πίσω τροχούς λαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα 201 ίππων τοποθετημένο πίσω και μπαταρία 61,4 kWh. Για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 5,7 δευτ. και αυτονομία 550 χλμ στον Κινεζικό κύκλο δοκιμών CLTC. Για το μοντέλο με την μεγάλη μπαταρία (82,5 kWh) ο ηλεκτρικός κινητήρας των 308 ίππων δίνει χρόνο ώρα 5,9” για τα 0-100 χλμ/ώρα και 700 χιλιόμετρα αυτονομία.
Τέλος το κορυφαίο μοντέλο έχει δύο κινητήρες τετρακίνηση και απόδοση 523 ίππων. Εδώ το 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 3,8 δευτερόλεπτα και η αυτονομία στα 650 χλμ.

Advertisement

Το Seal έχει ανάρτηση με διπλά ψαλίδια (εμπρός) και ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων (πίσω). Η BYD ισχυρίζεται πως η κατανομή βάρους είναι 50:50 για το μοντέλο με διπλό κινητήρα, το οποίο θα έχει το σύστημα Έξυπνου Ελέγχου Προσαρμογής Ροπής (ITAC) της εταιρείας.

Η BYD επιβεβαίωσε ότι το Seal θα κυκλοφορήσει στη Γερμανία και τη Σουηδία κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και θα ξεκινήσει τις παραδόσεις στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες λίγο αργότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται το BYD Han
Για ποιον λόγο η BYD φοβίζει τους ανταγωνιστές της;
Oι Κινέζοι αλλάζουν τα πάντα στο κράτημα των ηλεκτρικών (+video)

Advertisement