Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το BYD Dolphin στην Ευρώπη (+τιμή)

Ελλάδα 15:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το BYD Dolphin στην Ευρώπη (+τιμή)

ΝΕΑ

Το BYD Dolphin στην Ευρώπη (+τιμή)

ΝΕΑ

Η BYD, ανακοίνωσε την έναρξη πωλήσεων του αμιγώς ηλεκτρικού Dolphin στη Γηραιά Ήπειρο, καθώς και τις τιμές του.

Advertisement
Advertisement

Έπειτα από το Atto 3, η BYD άρχισε τη διάθεση και του Dolphin στην Ευρώπη. Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες, όπως ανακοινώθηκε επίσημα.

Σύμφωνα με τη κινεζική εταιρεία, το Dolphin θα είναι πωλείται σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού τα οποία ονομάζονται «Active», «Boost», «Comfort» και «Design», αντίστοιχα.

Το νέο hatchback αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο έχει μήκος 4.290 χλστμ., πλάτος 1.770 χλστμ., ύψος 1.570 χλστμ. και μεταξόνιο 2.700 χλστμ. Η βασική τιμή του έχει οριστεί στα 29.990 ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Οι προσιτότερες εξοπλιστικές εκδόσεις του (σημ.: «Active» και «Boost») έχουν μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 44,9 kWh. Η «Active» διαθέτει ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 95 ίππους και έχει μέγιστη θεωρητική αυτονομία 340 χλμ. (κατά «WLTP»). Στην «Boost», αυτός αποδίδει 177 ίππους, ενώ η μέγιστη θεωρητική αυτονομία φτάνει τα 310 χλμ. (κατά «WLTP»).

Οι εκδόσεις «Comfort» και «Design» έχουν μεγαλύτερης ενεργειακής χωρητικότητας μπαταρίες η οποία είναι 60,4 kWh και ο ηλεκτροκινητήρας σε αυτές αποδίδει 204 ίππους. Σε αυτές, η μέγιστη θεωρητική αυτονομία είναι 427 χλμ. (κατά «WLTP»), βάσει των στοιχείων που ανακοινώνει η BYD.

Advertisement

Τέλος, σύμφωνα με την κινεζική εταιρεία, η τελική ταχύτητα του Dolphin είναι 150 χλμ./ώρα στην έκδοση των 95 ίππων και 160 χλμ./ώρα στις υπόλοιπες τρεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: BYD ETP3
Τι είναι το Fang Cheng Bao «SF»;
Η BYD παρουσίασε ένα plug-in υβριδικό με απίστευτη αυτονομία

Advertisement