ΝΕΑ

Ετοιμάζει ηλεκτρικό μοντέλο η Mazda

Ελλάδα 20:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετοιμάζει ηλεκτρικό μοντέλο η Mazda

ΝΕΑ

Ετοιμάζει ηλεκτρικό μοντέλο η Mazda

ΝΕΑ

Μπορεί εδώ και μερικά χρόνια η Mazda να μη δραστηριοποιείται στη χώρα μας, ωστόσο σε παγκόσμιο επίπεδο συνεχίζει να πηγαίνει τέρμα γκάζι. Πριν από λίγες ημέρες αποκάλυψε το νέο «3» και παράλληλα, αποκαλύπτει τα πλάνα της για τα επόμενα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Σε αυτά είναι και ένα EV μοντέλο, το οποίο αυτή τη στιγμή λείπει από τη γκάμα της. Όχι για πολύ όμως καθώς βρετανικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για έλευση ενός ηλεκτρικού μοντέλου το 2020.

Αυτό δεν θα είναι απλά μία EV έκδοση υπάρχοντος μέλους στη γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας αλλά κάτι εντελώς καινούριο. Ωστόσο, επιθυμία των μεγάλων κεφαλιών της Mazda φέρεται να είναι αυτό το νέο μοντέλο να ακολουθεί τις σχεδιαστικές της νόρμες και να μην έχει φουτουριστική όψη.

Advertisement
Advertisement

Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η πρόσφατη ατάκα του επικεφαλής σχεδιασμού της Mazda Ευρώπης, Jo Stenuit: «Δεν θέλουμε ένα EV που να μοιάζει με ψυγείο όπως κάποιων άλλων κατασκευαστών».

Δεν έχουν διαρρεύσει κάποιες επίσημες λεπτομέρειες σχετικά με το πλάνο της Mazda, αναμένεται ωστόσο το εν λόγω μοντέλο να καρπωθεί της συνεργασίας της ιαπωνικής εταιρείας με τις Toyota και Denso, που ξεκίνησε πέρυσι, με απώτερο στόχο τη δημιουργία τεχνολογιών που θα αφορούν ηλεκτρικά οχήματα.