Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμάζεται και το νέο Skoda Kodiaq RS

Ελλάδα 22:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετοιμάζεται και το νέο Skoda Kodiaq RS

ΝΕΑ

Ετοιμάζεται και το νέο Skoda Kodiaq RS

ΝΕΑ

Η καινούργια γενιά του Kodiaq παρουσιάστηκε επίσημα πριν από λίγες ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι στη Skoda προγραμματίζουν και την αντίστοιχη αποκάλυψη της κορυφαίας εκδοχής, του νέου Kodiaq RS.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Kodiaq (φωτογραφίες), ομολογουμένως είναι ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο. Δεν είναι μόνο οι διαστάσεις του και η σχεδίασή του, είναι η γενικότερη φιλοσοφία δημιουργίας του, η οποία προσαρμόστηκε στα σύγχρονα δεδομένα.

Οι άνθρωποι της Skoda κατασκεύασαν ένα αυτοκίνητο οποίο είναι ταυτόχρονα σύγχρονo και πιο ώριμο συγκριτικά με ό,τι ίσχυε στην πρώτη γενιά του. Ωστόσο, εκτός από τις «κανονικές» (sic) εκδόσεις του, το ενδιαφέρον εστιάζεται και στο Kodiaq RS.

Η κορυφαία έκδοση του μοντέλου επιβεβαιώνει την κατασκευαστική φιλοσοφία της Skoda αλλά και την πρόθεση των στελεχών της να τιμήσουν την ιστορία τους στους αγώνες αλλά και να επωφεληθούν από αυτή.

Advertisement
Advertisement

Αναμενόμενα, η παρουσίαση του καινούργιου Kodiaq RS θα ακολουθήσει αυτή της νέας γενιάς του μοντέλου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το βρετανικό Autocar, η εμπορική επιτυχία της συγκεκριμένης εκδοχής του έκανε τα στελέχη της τσεχικής εταιρείας να αποφασίσουν τη συνέχιση της ύπαρξή της.

Όπως αναφέρουν οι Βρετανοί συνάδελφοι, στη Skoda έχουν αρχίσει ήδη τη διαδικασία εξέλιξης του νέου Kodiaq RS. Βεβαίως, οι πληροφορίες που κατάφεραν να αποσπάσουν είναι λίγες, προς το παρόν.

Advertisement

Ωστόσο, αναφέρουν ότι η καινούργια σπορ έκδοση του μοντέλου θα έχει το σύστημα τετρακίνησης, αλλά ο κινητήρας του πιθανότατα θα αποδίδει 272 ίππους έναντι των 245 ίππων που ήταν στην πρώτη γενιά.

Advertisement

Βάσει των πληροφοριών, στο νέο Kodiaq RS αυτός θα είναι ο 2.0 TSI που σχετίζεται είτε με τον αντίστοιχο που υπάρχει στο Volkswagen Tiguan είτε στο Golf GTI. Επίσης, δεν είναι γνωστό εάν (ο κινητήρας του) θα διαθέτει σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης ή και Plug-in Hybrid.

Τέλος, σύμφωνα με την ως τώρα πληροφόρηση των Βρετανών συναδέλφων, η Skoda ενδέχεται να παρουσιαστεί το καινούργιο Kodiaq RS εντός των πρώτων μηνών της επόμενης χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Skoda Kodiaq
Δοκιμή: Skoda Kodiaq RS
Έτσι θα είναι το νέο Skoda Superb ως limo

Advertisement