Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volkswagen Tiguan: O κυρίαρχος των SUV (+video)

Ελλάδα 9:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volkswagen Tiguan: O κυρίαρχος των SUV (+video)

ΝΕΑ

Volkswagen Tiguan: O κυρίαρχος των SUV (+video)

ΝΕΑ

Το νέο Volskwagen Tiguan βρίσκεται στην πιο ολοκληρωμένη φάση της  επιτυχημένης πορείας του, διαθέτοντας νέο design και προηγμένες τεχνολογίες, ενώ συνεχίζει να ξεχωρίζει για την πρακτικότητα και την ευρυχωρία του.

Advertisement
Advertisement

Αποτελώντας μία τεράστια εμπορική επιτυχία για την VW με πάνω από 6 εκατομμύρια πωλήσεις και πρωτιές σε μεγάλες αγορές ολόκληρου του πλανήτη, το Tiguan ήταν και παραμένει η κυρίαρχη πρόταση για την κατηγορία των premium μεσαίων SUV.

H φρέσκια σχεδίαση του ανανεωμένου μοντέλου που βρίσκεται ήδη στην χώρα μας προσθέτει ένα έντονο δυναμισμό στο αμάξωμα μαζί με κάποια πολύ καινοτόμα τεχνολογικά στοιχεία όπως τα φωτιστικά σώματα IQ LED Matrix. Η έκδοση R Design αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου, προσθέτοντας μία ευπρόσδεκτη σπορτίφ πινελιά.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό, συνεχίζει να έχει άνετους χώρους για πέντε άτομα, ρυθμιζόμενη μπρος-πίσω δεύτερη σειρά καθισμάτων αλλά και μεγάλο χώρο αποσκευών (615 – 1.655 λίτρα). Παράλληλα, έμφαση δόθηκε και στην εργονομία χάρη στα χειριστήρια και το προσανατολισμένο προς τον οδηγό ταμπλο.

Το δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι ανήκει στο βασικό εξοπλισμό και συνδυάζεται με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων για τις εκδόσεις DSG, αλλά και τα νέα συστήματα ελέγχου και ψυχαγωγίας που διαθέτουν ψηφιακά πάνελ αφής αντί για κουμπιά και χειριστήρια.

Advertisement

Σε όλες τις εκδόσεις του Tiguan, το ανανεωμένο εσωτερικό αντικατοπτρίζει την μεγαλύτερη εστίαση στην τεχνολογία που έχει το αυτοκίνητο, τόσο σε ότι έχει να κάνει με την εμφάνιση από τις οθόνες και το ψηφιακό πίνακα οργάνων, όσο και για τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Το πλέον πρόσφατο και εξελιγμένο σύστημα ψυχαγωγίας προσφέρει περισσότερη ισχύ επεξεργασίας και κάθε γνωστή τεχνολογία συνδεσιμότητας, στις οποίες περιλαμβάνονται οι ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού, οι φωνητικές εντολές και φυσικά τα Apple CarPlay και Android Auto.

Advertisement

To νέο Tiguan διαθέτει αναβαθμισμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού καθώς και αυτόνομης οδήγησης μέσω του Travel Assist, στο οποίο περιλαμβάνονται στοιχεία όπως το σύστημα διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, Adaptive Cruise Control και πολλά ακόμα.

Η γκάμα των κινητήρων είναι ιδιαίτερα πληθωρική, περιλαμβάνοντας λύσεις για κάθε είδους ανάγκη. Υπάρχουν κινητήρες βενζίνης, diesel και μία ιδιαίτερα εξελιγμένη plug-in υβριδική, με απόδοση που ξεκινά από τους 122 ίππους για την βασική πετρελαιοκίνητη έκδοση ή τους 130 ίππους για τις εκδόσεις βενζίνης και φθάνει έως και τους 300 ίππους για την σπορ έκδοση R.

Advertisement

Tο νέο Tiguan διαθέτει και διάφορες εκδοχές μετάδοσης, με αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων, κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς αλλά και δυνατότητα τετρακίνησης 4MOTION.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
newsautoEXECUTIVE: Νέο Volkswagen Tiguan eHybrid
Δοκιμή: Volkswagen Tiguan 1.5 TSI ACT 150 PS DSG
Δοκιμή: VW Tiguan 2.0 TDI DSG 4MOTION