Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτά είναι τα ανανεωμένα Skoda Scala και Kamiq

Ελλάδα 21:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτά είναι τα ανανεωμένα Skoda Scala και Kamiq

ΝΕΑ

Αυτά είναι τα ανανεωμένα Skoda Scala και Kamiq

ΝΕΑ

Η τσέχικη εταιρία ανανεώνει τα δύο σημαντικά μοντέλα της, με αισθητικές βελτιώσεις και αναβάθμιση στην τεχνολογία που παρέχουν.

Advertisement
Advertisement

Το δίδυμο της Skoda στην μικρομεσαία κατηγορία, το hatchback Scala και το SUV Kamiq περνούν από ένα facelift ώστε να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των ευρωπαίων αγοραστών.

Το Scala που παρουσιάστηκε το 2019 έχει πωλήσει μέχρι σήμερα 230.000 μονάδες ενώ το Kamiq έχει φθάσει τις 351.000 μονάδες μέχρι στιγμής σε 60 αγορές παγκοσμίως.

Η Skoda παρουσίασε τώρα τα Scala και Kamiq με εκτεταμένες αναβαθμίσεις. Το Scala δείχνει τώρα ακόμα πιο δυναμικό, θυμίζοντας τη μελέτη Vision RS concept με την αναθεωρημένη μάσκα Škoda, τους λεπτότερους προβολείς, τις επανασχεδιασμένες ποδιές εμπρός και πίσω και τις εντυπωσιακές αεροκουρτίνες.

Advertisement
Advertisement

Το Kamiq διαθέτει πλέον μια μεγαλύτερη, πιο όρθια μάσκα Skoda, ενώ οι νέες ποδιές με εντυπωσιακούς διαχύτες του προσδίδουν πιο στιβαρό SUV χαρακτήρα. Επιπλέον, οι χαρακτηριστικοί διαιρούμενοι προβολείς του Kamiq έχουν νέες αναλογίες: το πάνω φωτιστικό στοιχείο είναι ακόμα πιο λεπτό, ενώ το κάτω έχει μεγαλώσει σε μέγεθος.

Φιλοξενεί τους προαιρετικούς προβολείς TOP LED Matrix με τις χαρακτηριστικές εξαγωνικές μονάδες Matrix, που διατίθενται για πρώτη φορά για το Kamiq καθώς και για το Scala.

Advertisement

Η Skoda αύξησε και πάλι το ποσοστό των βιώσιμων υλικών στα Scala και Kamiq που παράγονται στο κεντρικό εργοστάσιο στο Mladá Boleslav και χρησιμοποιούνται σε διάφορα σημεία του αμαξώματος.

Advertisement

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει τους γνωστούς TSI evo2, τον τρικύλινδρο χιλιάρη με 95, 115 και τον τετρακύλινδρο 1,5 με 150 ίππους, με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή 7τάχυτο DSG ανάλογα την έκδοση.

Όπως είναι τυπικό για τη Skoda, τα αναβαθμισμένα Kamiq και Scala διαθέτουν πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, Front Assist με σύστημα παρακολούθησης πεζών, Lane Assist και Traffic Sign Recognition αλλά και έως 9 αερόσακους.

Υπάρχουν τρία νέα επίπεδα εξοπλισμού – Essence, Selection και τη σπορ κορυφαία έκδοση Monte Carlo – διατίθενται συνολικά έξι παραλλαγές σχεδίασης.

Advertisement

Μια ψηφιακή οθόνη με διαγώνιο οθόνης 8 ιντσών και μια οθόνη Skoda Infotainment 8,25 ιντσών είναι ήδη στάνταρ σε όλα τα μοντέλα.

Η χαρακτηριστική σειρά Simply Clever λεπτομερειών της μάρκας συμπληρώνεται από χαρακτηριστικά όπως το Virtual Pedal για την προαιρετική ηλεκτρική πίσω πόρτα, που διατίθεται για πρώτη φορά σε αυτά τα μοντέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτά είναι τα νέα Skoda που θα δούμε μέχρι το 2026
Έρχεται το ανανεωμένο Skoda Scala!
Skoda Kamiq: Για δραστήριους οδηγούς με δυναμικό lifestyle