Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημα στοιχεία για τα νέα Hyundai Ioniq 6 & Ioniq 7

Ελλάδα 0:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημα στοιχεία για τα νέα Hyundai Ioniq 6 & Ioniq 7

ΝΕΑ

Επίσημα στοιχεία για τα νέα Hyundai Ioniq 6 & Ioniq 7

ΝΕΑ

Η νοτιοκορεατική εταιρεία ετοιμάζεται να διευρύνει τη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων Ioniq με ένα σπορ σεντάν και ένα οικογενειακό SUV.

Advertisement
Advertisement

Στις αρχές του έτους η Hyundai αποκάλυψε το αμιγώς ηλεκτρικό μικρομεσαίο crossover Ioniq 5 το οποίο διακρίνεται για τη φουτουριστική του εμφάνιση, την ευρυχωρία και την ισχύ του, ενώ βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP.

Την τελευταία θα χρησιμοποιήσει και το Ioniq 6, ένα σπορ σεντάν επιδόσεων το οποίο θα λανσαριστεί το 2022 και θα προσανατολίζεται αισθητικά στο πρωτότυπο Prophecy.

Όπως ανακοίνωσε η Hyundai η μπαταρία του θα έχει χωρητικότητα 73,0 kWh, ενώ θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος. Η πρώτη θα έχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 218 PS, ενώ η δεύτερη θα είναι τετρακίνητη (δύο μοτέρ) και θα παράγει συνδυαστικά 313 PS. Όσον αφορά την αυτονομία, στόχος των ανθρώπων της εταιρείας είναι να ξεπεράσει τα 480 km.

Advertisement
Advertisement

Το 2024, η «οικογένεια» των Ioniq μοντέλων θα εμπλουτιστεί με το “7” ένα οικογενειακό, αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το οποίο θα έχει το ίδιο μέγεθος με το Palisade των 5,0 μέτρων που πωλείται στις ΗΠΑ και θα διατίθεται τόσο σε 6θέσια όσο και 7θέσια έκδοση.

Μολονότι η εταιρεία ανακοίνωσε πως το μοντέλο θα διατίθεται τόσο με κίνηση στους δύο τροχούς όσο και στους τέσσερις (προαιρετικά), η Hyundai έδωσε πληροφορίες αποκλειστικά για τη δεύτερη. Αυτή, λοιπόν, θα έχει 313 PS, ενώ θα ενσωματώνεται και μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 100 kWh που θα προσφέρει έως και 483 km αυτονομίας.

Advertisement

ioniq 5

Τόσο το Ioniq 6 όσο και το 7 θα υιοθετούν μια ιδιαίτερα φουτουριστική σχεδιαστική γλώσσα με hi-tech φώτα, ενώ στο εσωτερικό αναμένεται να χρησιμοποιηθούν ιδιαίτερα ποιοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hyundai Kona N: Απόλαυση στο maximum (video)
Το Hyundai Ioniq 6 ετοιμάζεται για το 2022
Δοκιμή: Νέο Hyundai Tucson 1.6 T-GDI 48V Hybrid 150 PS