Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το Hyundai Ioniq 6 ετοιμάζεται για το 2022

Ελλάδα 14:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Hyundai Ioniq 6 ετοιμάζεται για το 2022

Mobility

Το Hyundai Ioniq 6 ετοιμάζεται για το 2022

Mobility

Το Ioniq 6, θα είναι ένα ηλεκτρικό sedan με έμφαση στην πολύ καλή αεροδυναμική και τις επιδόσεις, το οποίο θα βασιστεί αισθητικά και όχι μόνο, στο πρωτότυπο Prophecy που η Hyundai παρουσίασε στις αρχές του περασμένου έτους.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai θα λανσάρει το Ioniq 6, ένα ηλεκτρικό sport sedan, στην αγορά το 2022 για να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο τις πολύ καλές κριτικές που έχει πάρει για το Ioniq 5.

Η διαφορετική προσέγγιση σε ότι έχει να κάνει με τη σχεδίαση, δίνει και το στίγμα για το νέο μοντέλο της Hyundai. Το Ioniq 6 θα φέρει μια άλλη προσέγγιση στην αισθητική του αμαξώματος, μια και οι αναλογίες του sport sedan αμαξώματος μαζί με τις πολλές καμπύλες έτσι όπως τις βλέπουμε και στις φωτογραφίες του πρωτότυπου Prophecy, θα βάλουν το μοντέλο της Κορεάτικης εταιρείας για τα καλά απέναντι σε έναν πολύ δυναμικό ανταγωνισμό που έχει αρκετά ενδιαφέροντα ηλεκτρικά sedan. Το Ioniq 6 έχει μεταξόνιο άνω των τριών μέτρων, κάτι που σημαίνει πως μπορούν να τοποθετηθούν περισσότερες μονάδες μπαταρίας μεταξύ των αξόνων.

Advertisement
Advertisement

Η αυτονομία του θα κυμανθεί από 650 έως 700 χιλιόμετρα, ενώ θα είναι διαθέσιμο και με δύο επιλογές αναφορικά με τη μετάδοση της κίνησης: Στους πίσω τροχούς με έναν ηλεκτροκινητήρα ή τετρακίνητο με δύο. Το σύστημα φόρτισης είναι 800 volt (DC) και έρχεται αποό τη Rimac, για το μοντέλο που θα βασιστεί και αυτό στην πλατφόρμα E-GMP.

Μέχρι τώρα αυτά που ξέρουμε για το Ioniq 6 είναι πως θα έχει μέγιστη ισχύ 600 ίππων, για την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα θα χρειάζεται λιγότερα από 3,5 δευτερόλεπτα και με τον κατάλληλο ταχυφορτιστή θα είναι ικανό για λήψη ενέργειας προκειμένου να κάνει 100 χιλιόμετρα, μέσα σε μόλις 5 λεπτά της ώρας- με το 80% της μπαταρίας να φτάνει σε 18 λεπτά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το νέο Hyundai Ioniq 5
Όλα τα 4×4 της ελληνικής αγοράς με τιμή έως τα 25.000 ευρώ
Δοκιμή: Hyundai i20 1.2 84PS