Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai Kona N: Απόλαυση στο maximum (video)

Ελλάδα 6:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai Kona N: Απόλαυση στο maximum (video)

ΝΕΑ

Hyundai Kona N: Απόλαυση στο maximum (video)

ΝΕΑ

Οι Νοτιοκορεάτες παρουσίασαν το πρώτο τους «καυτό» SUV, το οποίο μπορεί να χαράξει γωνίες στην πίστα, αλλά και να προσφέρει πικάντικες καθημερινές μετακινήσεις.

Advertisement
Advertisement

«Κάνε κάτι περισσότερο από απλά να οδηγείς. Απόλαυσε κάθε δευτερόλεπτο». Αυτό είναι το μότο που επινόησε η Hyundai προκειμένου να συνοδεύσει την παγκόσμια πρεμιέρα του πρώτου της ισχυρού SUV, του Kona N.

Πηγή τροφοδοσίας του μοντέλου συνιστά ένας 4κύλινδρος 2λιτρος τούρμπο βενζινοκινητήρας που παράγει 280 PS και 392 Nm ροπής. Σημειώνεται πως η ιπποδύναμη μπορεί να αυξηθεί στα 290 PS μέσω του N Grin Shift, ενώ για τη μετάδοση της κίνησης στον εμπρός άξονα φροντίζει ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Το Hyundai Kona N ενσωματώνει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό, η επιτάχυνση στα πρώτα 100 km/h «έρχεται» σε 5,5 sec και η τελική αγγίζει τα 240 km/h.

Advertisement
Advertisement

Στο πεδίο της εμφάνισης, συναντάμε πιο επιθετικό προφυλακτήρα και μάσκα κυψελοειδούς σχεδίασης, σφυρήλατες Ν ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, αεροτομή και διπλές στρογγυλές απολήξεις.

Στο εσωτερικό έχουν χρησιμοποιηθεί πιο ποιοτικά υλικά, υπάρχουν μεταλλικά πεντάλ, σπορ τιμόνι N με paddles, αλλά και N μπουτόν για την παραμετροποίηση της οδικής συμπεριφοράς του μοντέλου.

Advertisement

Με μήκος 4.215 mm, πλάτος 1.800 mm και ύψος 1.565 mm, το «καυτό» SUV είναι κατά 10 mm μακρύτερο από το «απλό» Kona, και ισομέγεθες με την έκδοση εξοπλισμού N Line.

Advertisement

Όσον αφορά τη χρωματική παλέτα, υπάρχουν οι εξής επιλογές: Sonic Blue, Phantom Black Pearl, Atlas White, Cyber Grey Metallic, Dark Knight Grey Pearl, Ignite Red, Performance Blue.

«Το Kona N είναι ένα αληθινό “hot SUV” με επίπεδα επιδόσεων αντίστοιχα με εκείνα ενός hot hatch. Κατεδαφίζει τον μύθο πως τα SUVs δεν μπορούν να είναι απολαυστικά στην οδήγηση. Ως ένα N μοντέλο, υπερβαίνει τα όρια ενός SUV. Το Kona N μπορεί να χαράξει γωνίες στην πίστα και να προσφέρει χαρά κατά την καθημερινή οδήγηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Albert Biermann, Πρόεδρος και Επικεφαλής του τμήματος R&D στη Hyundai Motor Group.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το EV6, το ηλεκτρικό Kia της νέας γενιάς
Με τολμηρή σχεδίαση το νέο Kia Niro
Δοκιμή: Νέο Kia Stonic 1.0T 120PS 7DCT 48V