Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

CUPRA: Ετοιμάζει προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο

Ελλάδα 1:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

CUPRA: Ετοιμάζει προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο

ΝΕΑ

CUPRA: Ετοιμάζει προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο

ΝΕΑ

Το επερχόμενο ηλεκτρικό μοντέλο θα έχει τις διαστάσεις των Ibiza και Polo, ενώ η τιμή του θα το καθιστά προσιτό στο ευρύ αγοραστικό κοινό.

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 3η επέτειό της ως ανεξάρτητη μάρκα, και παράλληλα με την αποκάλυψη του «καυτού» Formentor VZ5, η CUPRA ανακοίνωσε τους βασικούς πυλώνες της νέας της εποχής.

Θεμελιώδης στόχος της εταιρείας είναι να εντατικοποιήσει την διεύρυνση της γκάμας της με εξηλεκτρισμένα μοντέλα, ενώ εντός του τρέχοντος έτους αναμένουμε το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό, το el-Born.

Πέρα, όμως, από το… αδελφάκι του ID.3, η CUPRA ετοιμάζει και ένα ακόμη πιο μικρό μοντέλο με αμιγώς ηλεκτρική καρδιά, το οποίο θα έχει διαστάσεις παρόμοιες με εκείνες των Polo και Ibiza, ενώ θα συνοδεύεται από μια τιμή που θα το καθιστά προσιτό στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Advertisement
Advertisement

«Η CUPRA θα βοηθήσει να καταστήσουμε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα διαθέσιμα στα πλήθη, μέσω ενός μικρού αυτοκινήτου για τις πόλεις… και αυτό είναι το πρότζεκτ πάνω στο οποίο εργαζόμαστε με τον όμιλο VW», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Wayne Griffiths.

Η συνεργασία εντός των κόλπων του VW Group θα είναι και ο κυριότερος παράγοντας για την επίτευξη χαμηλής τιμολόγησης, με τον Griffiths να προσθέτει πως το επερχόμενο μοντέλο θα βασιστεί στην πλατφόρμα ‘MEB-Lite’, η οποία θα χρησιμοποιηθεί και από το μικρότερο αυτοκίνητο της οικογένειας “ID.”. Ενδεχομένως, λοιπόν, η μπαταρία του ν’ αντιστοιχεί σε 45 kWh.

Advertisement

Μάλιστα ήδη έχουν ετοιμαστεί κάποια σχέδια που αφορούν το design του μοντέλου, ενώ εντός των επόμενων μηνών δεν αποκλείεται να δημοσιευθεί και η πρώτη εικόνα του – υπό τη μορφή teaser φωτογραφίας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το νέο μικρό ηλεκτρικό μοντέλο θα λανσαριστεί το 2025, ενώ στόχος είναι να παράγεται εντός της Ισπανίας.

Advertisement

Μάλιστα, ο Griffith υπογράμμισε πως για το σκοπό αυτό κρίνεται απαραίτητη η λήψη βοήθειας τόσο από την ισπανική κυβέρνηση όσο και από την Κομισιόν.

Σημειώνεται πως η CUPRA βρίσκεται σε συζητήσεις με την ισπανική κυβέρνηση, θέτοντας στο τραπέζι την επέκταση του δικτύου δημόσιων φορτιστών, γεγονός που θα σημάνει την αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών μοντέλων.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Έρχεται με 400+ ίππους το CUPRA Formentor
Ακόμη πιο εντυπωσιακό το νέο ηλεκτρικό της CUPRA
Ξεκινά η παραγωγή του CUPRA Formentor e-Hybrid