Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έρχεται το ηλεκτρικό CUPRA el-Born (video)

Ελλάδα 16:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το ηλεκτρικό CUPRA el-Born (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έρχεται το ηλεκτρικό CUPRA el-Born (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το el-Born είναι ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό μοντέλο που θα δώσει νέα διάσταση στο νεοσύστατο παρακλάδι της SEAT που ακούει στο όνομα CUPRA.

Advertisement
Advertisement

Η σπορ, ανεξάρτητη ισπανική μάρκα, ουσιαστικά «έκλεψε» από τη γκάμα της SEAT το εν λόγω μοντέλο που την επόμενη χρονιά θα έρθει να συμπληρώσει τα CUPRA Leon και Formentor.

Ναι, πρόκειται ουσιαστικά για μία άλλη εκδοχή του ID.3 της «αδερφής» Volkswagen αλλά πέραν από το γεγονός πως θα πατάει στην ίδια πλατφόρμα (MEB) και θα μοιράζεται τεχνολογία, σκοπεύει να διαφοροποιηθεί… όσο πάει!

Όχι μόνο στην πιο σπορ εμφάνιση που αν κρίνουμε από όσα δείχνει η CUPRA επιτυγχάνεται και με το παραπάνω (πιο επιθετικό πρόσωπο, σπορ ζάντες κ.α.), το el-Born θα διαθέτει αποκλειστικά εξελιγμένο Dynamic Chassis Control Sport (DCC Sport) το οποίο υπόσχεται «ανώτερο επίπεδο δυναμικής οδήγησης» αλλά θα είναι και πιο ισχυρό.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα δεν έχουμε τελικά νούμερα για το… ζουμί που θα βγαίνει από τον ηλεκτροκινητήρα και τη μπαταρία 77 kWh, όμως οι Ισπανοί έδωσαν έστω κάποιους αριθμούς για να μας ανοίξουν την όρεξη.

Τα 0-50 χιλιόμετρα/ώρα θα επιτυγχάνονται σε 2.9 δευτερόλεπτα, η αυτονομία θα αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα ενώ μετά από μόλις 30 λεπτά φόρτισης, το el-Born θα μπορεί να καλύψει τα μισά!

Αυτά προσεχώς. Προς το παρόν, δείτε το video που συνόδεψε τις παραπάνω ανακοινώσεις, πατώντας play…

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
SEAT & CUPRA: 5 νέα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά

Advertisement

Ανανεωμένο Cupra Ateca με 300 ίππους (+video)

CUPRA Formentor: Το πρώτο υβριδικό Coupe-SUV της CUPRA