Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο, «καυτό» CUPRA Formentor VZ5

Ελλάδα 4:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο, «καυτό» CUPRA Formentor VZ5

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο, «καυτό» CUPRA Formentor VZ5

ΝΕΑ

Το μοντέλο δανείζεται τον πεντακύλινδρο κινητήρα της Audi Sport, υπόσχεται δυναμική συμπεριφορά στον δρόμο και αποκτά ακόμη πιο εξαγριωμένο λουκ.

Advertisement
Advertisement

Ανήμερα της τρίτης επετείου της, η CUPRA έδωσε στο φως της δημοσιότητας την ολοκαίνουρια «καυτή» έκδοση του Formentor, με την κωδική ονομασία “VZ5”.

To VZ αποτελεί συντομογραφία της ισπανικής λέξης “Veloz” – στα ελληνικά «γρήγορο» – και ενσαρκώνει το όραμα της εταιρείας για κατασκευή αυτοκινήτων που θα προσφέρουν δυναμικές επιδόσεις και υψηλά επίπεδα οδηγικής απόλαυσης. Ακόμη, πρόκειται για μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής με την CUPRA να ενημερώνει πως δεν θα δημιουργηθούν περισσότερα από 7.000 αντίτυπα.

Πηγή τροφοδότησης του μοντέλου συνιστά  ο 5κύλινδρος 2,5 TSI της Audi Sport ο οποίος παράγει 385 ίππους και 480 Nm ροπής και επιτρέπει στο μοντέλο να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 4,2 sec, με την τελική του ταχύτητα να είναι περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα. Η μετάδοση της κίνησης στους τροχούς φτάνει μέσω ενός 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη (DSG).

Advertisement
Advertisement

Η δυναμική συμπεριφορά του μοντέλου ενισχύεται χάρη στη βελτιστοποίηση του πλαισίου, τα προσφερόμενα προφίλ οδήγησης,  το σύστημα διεύθυνσης progressive steering, το διακρινόμενο για την ταχύτητα αλλαγών σχέσεων σύστημα μετάδοσης και τη σπορ ανάρτηση με Dynamic Chassis Control (DCC). Παράλληλα, η απόσταση από το έδαφος έχει μειωθεί κατά 10 mm συγκριτικά με το Formentor VZ, ενώ ενσωματώνεται και προηγμένο σύστημα τετρακίνησης,

Σχεδιαστικά το μοντέλο κοσμείται από 20άρες ζάντες αλουμινίου, το πιο “επιθετικό” καπό όπου εδρεύουν έντονες γραμμές, την ανασχεδιασμένη μάσκα και τον προφυλακτήρα του.

Advertisement

Στο πίσω μέρος δεσπόζει ο ανθρακονημάτινος διαχύτης με τις επιβλητικές απολήξεις της εξάτμισης, και το μαύρο χρωμιωμένο λογότυπο VΖ5 που συναντάμε στη θύρα των αποσκευών. Περί χρωμάτων ο λόγος το «καυτό» Formentor προσφέρεται σε Taiga Grey, όπως και στα  Midnight Black, Magnetic Tech Matt και Petrol Blue Matt.

Advertisement

Στο εσωτερικό έχουν χρησιμοποιηθεί ποιοτικά υλικά, ενώ ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα (CUPBucket) διαθέσιμα σε μπλέ ή μαύρο δέρμα.  Πίσω από το επίσης σπορ τιμόνι συναντάται ένας ευκρινής ψηφιακός πίνακας οργάνων με πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης, ενώ στο κέντρο του ταμπλό εδρεύει μια οθόνη αφής των 12 ιντσών.

Οι παραγγελίες για το νέο CUPRA Formentor VZ5 θα ανοίξουν κατά το τελευταίο τετράμηνο του 2021.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Στην Ελλάδα το CUPRA Leon των 245 ίππων (+τιμές)
Συνεργασία ανοιχτής θαλάσσης για VW και Cupra
Έρχεται το «καυτό» CUPRA Formentor VZ5