Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η CUPRA ξεκινά τη νέα της εποχή

Ελλάδα 1:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η CUPRA ξεκινά τη νέα της εποχή

ΝΕΑ

Η CUPRA ξεκινά τη νέα της εποχή

ΝΕΑ

Η νέα εποχή της CUPRA βασίζεται, μεταξύ άλλων, στη διεύρυνση της γκάμας της με εξηλεκτρισμένα μοντέλα και στην εφαρμογή νέας στρατηγικής διανομής για την ενίσχυση της παγκόσμιας παρουσίας της.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα με την αποκάλυψη της πιο ισχυρής έκδοσης του CUPRA Formentor, η εταιρεία γιόρτασε την 3η επέτειο της ως ανεξάρτητη μάρκα και γνωστοποίησε όσα πρόκειται να δούμε στο εγγύς μέλλον.

Το τελευταίο έγινε μέσω της εικονικής πλατφόρμας CUPRA e-Garage, με τη συμμετοχή διακεκριμένων καλεσμένων, συμπεριλαμβανομένων των πρεσβευτών Marc ter Stegen και Fernando Belasteguín, των οδηγών αγώνων Mattias Ekström, Jordi Gené και Mikel Azcona, και του executive co-producer του Game of Thrones, Vince Gerardis.

Η CUPRA προχωρά σε μια νέα εποχή η οποία ξεκινά μόλις από φέτος, με την εγκαινίαση του μετασχηματισμού της. Η εταιρεία αποδεικνύει πως η ηλεκτροκίνηση μπορεί να συνδυαστεί με την οδηγική απόλαυση με τις έξι plug-in υβριδικές εκδόσεις καθώς και το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο, το CUPRA el-Born.

Advertisement
Advertisement

«Φέτος θέλουμε να διπλασιάσουμε τον όγκο των πωλήσεων του 2020 και να επιτύχουμε ένα mix 10% του συνολικού όγκου πωλήσεων της εταιρείας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ο Πρόεδρος της CUPRA, Wayne Griffiths αναφερόμενος στους στόχους της εταιρείας για το τρέχον έτος.

Η επίτευξη των εν λόγω στόχων εντός 2021 θα βασιστούν σε τρεις στρατηγικούς πυλώνες: ενίσχυση της γκάμας των προϊόντων προς τον εξηλεκτρισμό, εφαρμογή νέας στρατηγικής διανομής για την ενίσχυση της παγκόσμιας παρουσίας της και εξεύρεση νέων εμπειριών για τη δημιουργία του κόσμου της μάρκας.

Advertisement

Περί εξηλεκτρισμός ο λόγος, με τις έξι υβριδικές εκδόσεις των CUPRA Leon και CUPRA Formentor, παράλληλα με το CUPRA Ateca, η μάρκα στοχεύει να ενισχύσει την παρουσία της στην Ευρώπη και να έχει διεισδύσει και στις πιο… εξηλεκτρισμένες αγορές, όπως η Νορβηγία και οι Κάτω Χώρες.

CUPRA el-Born

Advertisement

Καθοριστικό ρόλο στην ηλεκτρική επέλαση της CUPRA αναμένεται να διαδραματίσει το αμιγώς ηλεκτρικό el-Born, με το οποίο σύμφωνα με τον Wayne Griffiths η εταιρεία θέλει να συμβάλει στον «εξηλεκτρισμό της Ισπανίας και του κόσμου, μέσω του sportiness αλλά και του συναισθήματος… Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό το όχημα θα προσφέρεται επίσης με συμβόλαια συνδρομής, με μηνιαία χρέωση που θα περιλαμβάνει τη χρήση του οχήματος και άλλες σχετικές υπηρεσίες».

Ο δεύτερος στρατηγικός πυλώνας της CUPRA θα είναι η εφαρμογή μιας νέας στρατηγικής διανομής. Το λανσάρισμα του CUPRA Born θα συνεπάγεται την εφαρμογή ενός μοντέλου agents που θα ενισχύσει την διαδικτυακή παρουσία των αντιπροσώπων. Επιπλέον, η μάρκα στοχεύει να αυξήσει την προβολή της ανοίγοντας City Garage Stores σε κεντρικές περιοχές μεγάλων πόλεων σε όλο τον κόσμο. Μετά το άνοιγμα αποκλειστικών καταστημάτων στην Πόλη του Μεξικού, το Αμβούργο και τη Βαρκελώνη, η CUPRA σχεδιάζει να ανοίξει ένα νέο City Garage Store στο Μόναχο το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Advertisement

Με αυτό το νέο μοντέλο πωλήσεων, η CUPRA στοχεύει να επεκτείνει το παγκόσμιο δίκτυό της σε 800 καταστήματα έως το τέλος του 2022. Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει την ομάδα των συμβούλων πωλήσεων σε 1.000 CUPRA Masters, το πρόσωπο της μάρκας που αντιπροσωπεύει τη σχέση με τον πελάτη από την πρώτη επαφή έως το service.

Με τη νέα στρατηγική διανομής, το CUPRA Born θα ανοίξει την πόρτα σε νέες διεθνείς αγορές και θα αυξήσει την παρουσία της μάρκας στις πιο εξηλεκτρισμένες χώρες. Με την αυτονομία 500 χιλιομέτρων και κομψή σχεδίαση, η μάρκα ελπίζει να διευρύνει την πελατειακή της βάση και να κατακτήσει όσους αναζητούν την πιο προηγμένη τεχνολογία με ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, καθώς ορισμένα στοιχεία του εξοπλισμού του μοντέλου θα κατασκευαστούν από ανακυκλωμένα πλαστικά υλικά.

Διαβάστε επίσης:
Το CUPRA Formentor έφτασε στην Ελλάδα (+τιμές)
Στην Ελλάδα το CUPRA Leon των 245 ίππων (+τιμές)
Ακόμη πιο εντυπωσιακό το νέο ηλεκτρικό της CUPRA