Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ακόμη πιο εντυπωσιακό το νέο ηλεκτρικό της CUPRA

Ελλάδα 9:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ακόμη πιο εντυπωσιακό το νέο ηλεκτρικό της CUPRA

Mobility

Ακόμη πιο εντυπωσιακό το νέο ηλεκτρικό της CUPRA

Mobility

Η CUPRA ετοιμάζει τη δική της εκδοχή του VW ID.3 με τη μορφή του Εl-Born και προφανώς, για να επιτύχει την επιθυμητή διαφοροποίηση, θα έχει κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων είναι και η λειτουργία που θα επιτρέπει τις ταχύτερες προσπεράσεις.

Advertisement
Advertisement

Το El-Born εξελίσσεται ως μια πιο sport εκδοχή του ηλεκτρικού hatchback με το μέγεθος του Golf και ως τέτοια, θα προσφέρει κάποιες ξεχωριστές λειτουργίες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της CUPRA, Wayne Griffiths, πατώντας ένα κουμπί, ο ηλεκτρικός κινητήρας του El-Born θα παράγει περισσότερη ισχύ από την κανονική για περιορισμένο χρονικό διάστημα, μειώνοντας το χρόνο κάποιας προσπέρασης στο δρόμο. «Θα έλεγα ότι το ονομάζουμε boost μια και με τη χρήση του μπορεί να έχει κανείς ισχύ κατά παραγγελία. Όταν τη χρειαστεί ο οδηγός, πιέζει το πλήκτρο και κάνει πιο γρήγορη προσπέραση», δήλωσε ο Griffiths σε πρόσφατη συνέντευξή του. Επιπλέον, το El-Born θα διαθέτει επίσης μια ειδικά εξελιγμένη για τη συγκεκριμένη εφαρμογή, ανάρτηση Dynamic Chassis Control Sport (DCC Sport), προκειμένου να προσφέρει έναν πιο ελκυστικό και διασκεδαστικό οδηγικό χαρακτήρα σε σχέση με το αντίστοιχο μοντέλο της VW.

Advertisement
Advertisement

«Πράγματα όπως το “boost on demand”, η σπορ ανάρτηση, το διαφορετικό τιμόνι, τα ενισχυμένα φρένα, καθώς και η όλη εμπειρία χειρισμού, είναι τα στοιχεία που θέλουμε να ενισχύσουμε περισσότερο στις πιο ισχυρές εκδόσεις του CUPRA El-Born. Έχω οδηγήσει και το το ID.3 και το El-Born και νομίζω ότι η δική μας εκδοχή είναι αντάξια του ονόματος CUPRA» πρόσθεσε Griffiths. Το αφεντικό της CUPRA, επιβεβαίωσε παράλληλα και τις φήμες για μια επερχόμενη έκδοση του Formentor που θα χρησιμοποιεί τον πεντακύλινδρο turbo κινητήρα 2,5 λίτρων που έχουμε δει σε μοντέλα της Audi, με απόδοση ισχύος κοντά στους 400 ίππους.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Έρχεται το ηλεκτρικό Cupra El-Born (VIDEO)

Advertisement

Συνεργασία ανοιχτής θαλάσσης για VW και Cupra

Με 440+ άλογα το Cupra Formentor

 

Advertisement