Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το ηλεκτρικό B-SUV της Alfa Romeo

Ελλάδα 10:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το ηλεκτρικό B-SUV της Alfa Romeo

ΝΕΑ

Αυτό είναι το ηλεκτρικό B-SUV της Alfa Romeo

ΝΕΑ

Το τελευταία χρονικό διάστημα πληθαίνουν οι πληροφορίες για ένα μικρών διαστάσεων ηλεκτροκίνητο SUV από την Alfa Romeo. Η σχετική διαρροή αποδεικνύει ότι έχουν βάση.

Advertisement
Advertisement

Μετά την παρουσίαση της Tonale, η Alfa Romeo έχει μπει σε μια διαφορετική διαδικασία αναφορικά με την παραγωγικότητα και την εμπορική δυναμική της.

Το γεγονός ότι αποτελεί τμήμα του Ομίλου Stellantis της δίνει μεγαλύτερη δυναμική και πρόσβαση σε τεχνολογία.

Επίσης, κάνει ευκολότερη την εκπόνηση νέου στρατηγικού σχεδίου, καθώς επιμερίζεται σημαντικά το όποιο κόστος εξέλιξης νέων μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Το επόμενο αναμενόμενο βήμα για την Alfa Romeo είναι να εξελίξει και να δημιουργήσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Κι αυτό δεν πρόκειται να αργήσει να συμβεί, όπως δείχνουν τα δεδομένα.

Βάσει φωτογραφιών που δημοσιεύτηκαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον λογαριασμό alfaromeo.ita μπορούμε να δούμε πώς θα είναι το αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV μοντέλο της.

Advertisement

Το νέο μοντέλο της Alfa Romeo θα βασίζεται στην πλατφόρμα «e-CMP» που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος Stellantis και χρησιμοποιήθηκε ήδη στο ηλεκτρικό Jeep Avenger (όπως και στα αντίστοιχα Peugeot e-2008 και Opel Mokka Electric).

Advertisement

Οι εικόνες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο είναι αυτό που ονομάζουμε «διαρροή» και αυτός είναι ο λόγος που είναι σχετικά θολές και χαμηλής ανάλυσης. Στο προσεχές χρονικό διάστημα μένει να δούμε πώς θα μοιάζει το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Alfa Romeo.

Θυμίζουμε ότι το ηλεκτροκίνητο Jeep Avenger έχει μπαταρίες ονομαστικής ενεργειακής χωρητικότητας 54 kWh (50,8 kWh πραγματικά) και ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 156 ίππους.

Advertisement

Πέραν από την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, το καινούργιο μοντέλο της Alfa Romeo θα διατίθεται και με θερμικό κινητήρα, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του Jeep Avenger. Θυμίζουμε ότι το τελευταίο πωλείται και με τον 1.2 τετρακύλινδρο σε σειρά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που αποδίδει 101 ίππους και μέγιστη ροπή 205 Nm. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρική Alfa Romeo; Ευχαριστώ δεν θα πάρω
Επίσημο: Αυτή είναι η «θεά» Alfa Romeo 33 Stradale (+video)
Και η Alfa Romeo είχε το δικό της van