Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Alfa Romeo ετοιμάζει μια μοναδική επετειακή 4C!

Ελλάδα 22:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Alfa Romeo ετοιμάζει μια μοναδική επετειακή 4C!

ΝΕΑ

H Alfa Romeo ετοιμάζει μια μοναδική επετειακή 4C!

ΝΕΑ

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η Alfa Romeo 4C μετρά ήδη μια δεκαετία ζωής.

Advertisement
Advertisement

Η έκδοση παραγωγής του σπορ αυτοκινήτου παρουσιάστηκε το 2013, δύο χρόνια μετά το concept car.

Το μοντέλο βγήκε από την παραγωγή το 2020. Ωστόσο, ως εορτασμός της 10ης επετείου της, η Alfa Romeo ανακοίνωσε ένα μοναδικό έργο που ονομάζεται 4C Designer’s Cut.

Το μοναδικό συλλεκτικό αυτοκίνητο, θα προκύψει μέσα από μια διαδραστική καμπάνια, με τη συμμετοχή του κοινού, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί περαιτέρω λεπτομέρεις.

Advertisement
Advertisement

Ο Aλεσάντρο Μακολίνι από την Centro Stile Alfa Romeo θα δημιουργήσει το μοναδικό 4C. Ήταν ο επικεφαλής του σχεδιασμού του αρχικού μοντέλου, όταν το συνέλαβε πριν από μια δεκαετία.

«Για να κάνω αυτό το εφάπαξ με βάση το 4C, έχω εντοπίσει τρία αισθητικά χαρακτηριστικά από τα οποία πρέπει να εμπνευστώ», είπε ο σχεδιαστής της μιλανέζικης φίρμας.

Advertisement

Η κόκκινη 4C Tributo εκφράζει την «premium sportiness» της μάρκας, σύμφωνα με την εταιρεία. Το βυσσινί χρώμα έχει επίσης μια μακρά κληρονομιά να εμφανίζεται στα οχήματα επιδόσεων της μάρκας. Οι μπρονζέ ζάντες προσθέτουν μια συναρπαστική αντίθεση στο φωτεινό αμάξωμα.

Advertisement

Η 4C Corsa έχει γκρι ματ αμάξωμα και μαύρες ζάντες. Ο ενθουσιασμός των αγώνων εμπνέει αυτή την εμφάνιση.

Τέλος, η 4C Legenda, αφορά την ιστορία της μάρκας. Το αμάξωμα είναι γαλάζιο και υπάρχουν λευκές ζάντες.

Οι τρεις προτάσεις θα κοινοποιηθούν στους Alfisti, μέσω των καναλιών κοινωνικής δικτύωσης του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, επιτρέποντας στη μάρκα να συγκεντρώσει ιδέες και πληροφορίες από το κοινό.

Advertisement

Η διαδικασία επιλογής και οι τελικές προδιαγραφές θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Αν και δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση σχετικά με μηχανικές αλλαγές, αναμένεται ότι το προσαρμοσμένο 4C θα διατηρήσει τις αρχικές του προδιαγραφές.

H 4C βασίζεται σε ένα μονοκόκ από ανθρακονήματα και εφοδιάζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,8 λίτρων τοποθετημένο στο κέντρο, απόδοσης 240 ίππων. Η ισχύς μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, αποκλειστικά μέσω ενός αυτόματου διπλού συμπλέκτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: Alfa Romeo Tonale 1.5 160 PS vs Audi Q3 Sportback 35 TFSI
Δοκιμή: Alfa Romeo Giulia Competizione Q4 280 PS
Έρχεται η σούπερ Alfa Romeo για… υγρά όνειρα!