ΝΕΑ

Ηλεκτρική Alfa Romeo; Ευχαριστώ δεν θα πάρω

Ελλάδα 15:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ηλεκτρική Alfa Romeo; Ευχαριστώ δεν θα πάρω

ΝΕΑ

Ηλεκτρική Alfa Romeo; Ευχαριστώ δεν θα πάρω

ΝΕΑ

Η πλειονότητα των αγοραστών της Alfa Romeo 33 Stradale επιλέγει τον κινητήρα V6 έναντι του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Με την 33 Stradale η Alfa Romeo έκανε κάτι πρωτοποριακό, προσφέροντας τη δυνατότητα στους πελάτες της να επιλέξουν ανάμεσα σε συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης ή ηλεκτροκίνηση.

Αυτή η δυαδικότητα σηματοδοτεί όχι μόνο το τέλος μιας εποχής αλλά και την αρχή ενός νέου κεφαλαίου για την Alfa Romeo καθώς η 33 Stradale είναι η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Άλφα στην ιστορία της μάρκας.

Μέχρι τις 31 Αυγούστου 2023, ένα σημαντικό ποσοστό των αγοραστών της Alfa Romeo 33 Stradale έχει δείξει προτίμηση στον κινητήρα V6 με διπλή υπερτροφοδότηση αντί της επιλογής του πλήρως ηλεκτρικού συστήματος κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, υπάρχει ακόμα χρόνος για να αλλάξει αυτή η τάση, δεδομένου ότι η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 24 Ιουνίου 2024.

Αποτίοντας φόρο τιμής στην κλασική 33 Stradale των τελών της δεκαετίας του 1960 και ξεπουλώντας την περιορισμένη παραγωγή των μόλις 33 μονάδων πολύ πριν από το ντεμπούτο της στις 30 Αυγούστου 2023, ο πρωταρχικός στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια εμβληματική Alfa Romeo που γεφυρώνει άψογα το παρελθόν και το μέλλον.

Επί του παρόντος, η πλειοψηφία των 33 αγοραστών έχει επιλέξει τον κινητήρα V6, αν και δεν αποκαλύφθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία. Στελέχη της εταιρίας αναφέρουν ότι έχουν μόνο λίγα ηλεκτρικά οχήματα στα σκαριά.

Advertisement

Η προγραμματισμένη έναρξη της παραγωγής έχει οριστεί για τις 24 Ιουνίου 2024, που συμπίπτει με την 114η επέτειο της Alfa Romeo. Κατά συνέπεια, οι πιθανοί πελάτες έχουν ακόμα χρόνο να κάνουν την επιλογή τους μεταξύ του τελευταίου υπεραυτοκινήτου της Alfa με κινητήρα εσωτερικής καύσης και του πρώτου ηλεκτρικού.

Advertisement

Εάν περισσότεροι αγοραστές κλίνουν προς το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, θα έχουν στην διάθεσή τους ένα σύστημα με πάνω από 750 ίππους τις λεπτομέρειες του οποίου ακόμα δεν γνωρίζουμε.

Από την άλλη πλευρά, όσοι προτιμούν τον κινητήρα εσωτερικής καύσης θα ζήσουν με έναν twin turbo V6 3,0 λίτρων που αποδίδει πάνω από 620 ίππους, ο οποίος μεταφέρει την ισχύ στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων της ZF.

Ανεξάρτητα από την επιλεγμένη πηγή κίνησης, η Alfa Romeo διαβεβαιώνει ότι η 33 Stradale θα επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα και θα επιτύχει τελική ταχύτητα άνω των 333 χλμ/ώρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτή είναι η «θεά» Alfa Romeo 33 Stradale (+video)
Αφιέρωμα: Τι σημαίνουν τα λογότυπα των εταιρειών!
Μια εμβληματική Alfa Romeo, πραγματικό… Totem!