Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Και η Alfa Romeo είχε το δικό της van

Ελλάδα 9:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και η Alfa Romeo είχε το δικό της van

ΝΕΑ

Και η Alfa Romeo είχε το δικό της van

ΝΕΑ

Ένα σπάνιο van της Alfa Romeo έκανε την εμφάνιση του σε δημοπρασία με τιμή που ξεπερνάει τις 100.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Αν νομίζατε ότι η Alfa Romeo κατασκεύαζε τη δεκαετία του 1960 μόνο σπορ αυτοκίνητα με έντονη προσωπικότητα τότε καλό είναι να ρίξετε μια ματιά σε αυτό το van. Το Alfa Romeo F12 Furgone έχει μια πολύ ιδιαίτερη ιστορία καθώς εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1967 με σκοπό να ακολουθήσει την τότε τάση της μόδας που είχε δημιουργήσει το T1 της Volkswagen, αλλά και τα αμερικανικά van της εποχής.

Όπως είναι λογικό, το F12 είναι εξαιρετικά σπάνιο και μόλις εμφανίστηκε ένα δείγμα σε δημοπρασία αμέσως τράβηξε το ενδιαφέρον όλων. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι του 1973 και κουβαλάει πάνω του μια έντονη αγωνιστική καριέρα. Χρησιμοποιήθηκε από την αγωνιστική ομάδα Moto Villa σε πρωτάθλημα μοτοσικλετών τη δεκαετία του 1970 κατακτώντας μάλιστα τίτλους Ιταλίας στην κατηγορία motocross 250, το 1975, 1976 και 1977.

Advertisement
Advertisement

Μετά από αυτήν την πορεία το van έμεινε κλεισμένο σε μια αποθήκη μέχρι το 2016 όταν ένας λάτρης της Alfa Romeo το ανακάλυψε και αποφάσισε να το ανακατασκευάσει. Εκτός από τα γνήσια εξαρτήματα που αντικαταστάθηκαν, το F12 βάφτηκε στον θρυλικό χρωματισμό Autodelta που συνόδευσε την Alfa Romeo στις μοναδικές αγωνιστικές επιτυχίες της T33/3 στο Τάργκα Φλόριο.

Η ανακατασκευή δεν αναβάθμισε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του F12 και ο κινητήρας παρέμεινε ο γνωστός 4κύλινδρος σε σειρά των 1.290 κ.εκ. ο οποίος έχει απόδοση 52 ίππους. Το μοναδικό αυτό van πωλείται από τον Οίκο Gooding & Company’s στην Αμερική σε τιμή η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ.

Advertisement

Photo credit: Gooding & Company’s

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alfa Romeo: «Δεν χρειαζόμαστε οθόνες 1 μέτρου και 200 συστήματα υποβοήθησης»
Πρώτο teaser για το επερχόμενο supercar της Alfa Romeo
Έρχεται η σούπερ Alfa Romeo για… υγρά όνειρα!