Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Verstappen: Μετά τη Γαλλία ήξερα ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα

Ελλάδα 1:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Verstappen: Μετά τη Γαλλία ήξερα ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα

FORMULA 1

Verstappen: Μετά τη Γαλλία ήξερα ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα

FORMULA 1

Ο Max Verstappen ανέβηκε για πρώτη φορά στην κορυφή της βαθμολογίας φέτος στο ισπανικό Grand Prix. Όμως, μόνο έπειτα από τη νίκη του στη Γαλλία πείστηκε ότι θα πάρει το πρωτάθλημα.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί μετά την κακή εμφάνιση στην Μελβούρνη η Red Bull να είχε κερδίσει έξι αγώνες σερί. Αλλά, οι δυνατές εμφανίσεις των Ferrari σε Silverstone και Red Bull Ring έδειχναν -σύμφωνα με τον Max- ότι το πρωτάθλημα παρέμενε ανοικτό.

Ο Verstappen είχε πάει στο Paul Ricard έχοντας 38 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Leclerc. Οι Leclerc-Ferrari ήταν και πάλι εξόχως ανταγωνιστικοί. Όμως, ένα λάθος από τον Charles έδωσε τη νίκη στον Max και εκτόξευσε τη μεταξύ τους διαφορά στους 63 βαθμούς.

Advertisement
Advertisement

“Υπήρξαν αρκετές στιγμές στην διάρκεια του πρωταθλήματος στις οποίες σκέφτηκα ότι μπορεί να κερδίσουμε” δήλωσε ο Verstappen μετά την κατάκτηση του δεύτερου του πρωταθλήματος. “Όμως μετά την αύξηση της διαφοράς στο Paul Ricard ήμουν πλέον σίγουρος ότι θα κερδίζαμε το πρωτάθλημα” συμπλήρωσε.

Η F1-75 ήταν ανταγωνιστική και στον επόμενο αγώνα της Ουγγαρίας. Όμως, εκεί ανέλαβαν δράση η “στρατηγική” της Scuderia και η καταπληκτική οδήγηση του Verstappen. Έτσι οδηγηθήκαμε στο καλοκαιρινό διάλειμμα, μετά το οποίο θα εφαρμοζόταν και η διαβόητη τεχνική ντιρεκτίβα νο 39 της FIA.

Advertisement

Το βελγικό Grand Prix ήταν ο πρώτος αγώνας εφαρμογής της. Και οι Verstappen-Red Bull κυριάρχησαν πλήρως. “Νομίζω ότι το Spa ήταν ο καλύτερος αγώνας μας. Απόλυτη κυριαρχία. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Ακόμη και το βράδυ, έχοντας γυρίσει στο σπίτι σκεφτόμουν πόσο τρελός ήταν αυτός ο αγώνας” δήλωσε ο Max.

Τέλος ο Max επεσήμανε ότι μπορεί ο πρώτος του τίτλος να έχει μεγαλύτερη συναισθηματικά αξία. Όμως ο φετινός είναι σίγουρα -για τον ίδιο- πιο ωραίος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αφιέρωμα Max Verstappen: Όλα στο μάξιμουμ! (+video)
F1: Υπέρβαση του cost cap από την Red Bull για το 2021
Alonso σε Alpine: Με έχετε καταστρέψει!