Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Σιγκαπούρης: Ο Leclerc ισορροπεί στον… πάγο!

Ελλάδα 8:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Σιγκαπούρης: Ο Leclerc ισορροπεί στον… πάγο!

FORMULA 1

F1 GP Σιγκαπούρης: Ο Leclerc ισορροπεί στον… πάγο!

FORMULA 1

Ο Charles Leclerc πήρε μία καταπληκτική pole στην Σιγκαπούρη υπό μεικτές συνθήκες. Σε μία εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία ο Charles κατάφερε να επιβληθεί των Perez και Hamilton.

Advertisement
Advertisement

Έπειτα από καιρό είχαμε μία πραγματικά συγκλονιστική μονομαχία για την pole position. Το αποτέλεσμα ήταν αβέβαιο μέχρι και το τέλος της διαδικασίας, ενώ με τους οδηγούς να χρησιμοποιούν slicks σε μερικώς βρεγμένη πίστα, τα γλιστρήματα και τα ανάποδα τιμόνια ήταν συνεχή. Πολλές φορές υπήρχε η αίσθηση πως τα λάστιχα των μονοθέσιων δεν ακουμπούσαν σε άσφαλτο αλλά σε… πάγο!

Καλύτερα από όλους ανταποκρίθηκε ο Leclerc σε αυτές τις συνθήκες. Ο οδηγός της Ferrari κατάφερε να σημειώσει τον καλύτερό του γύρο στο τέλος του Q3 παίρνοντας την 9η φετινή του pole. Εκπληκτικά οδήγησαν, όμως, και οι Perez-Hamilton οι οποίοι πλασαρίστηκαν στις θέσεις 2 και 3 για χιλιοστά του δευτερολέπτου. Μόλις 8ος θα ξεκινήσει ο Verstappen ενώ εκτός Q3 έμεινε ο Russell!

Q1: Εκτός ο Ocon

Advertisement
Advertisement

Μεταξύ FP3 και κατατακτήριων δεν υπήρξε άλλη βροχή. Ωστόσο υπήρχαν ακόμη αρκετά βρεγμένα σημεία στην πίστα, κυρίως στους τομείς 2 και 3. Κατά συνέπεια όλοι οι οδηγοί βγήκαν για τους πρώτους γύρους τους με την ενδιάμεση γόμα. Ο πρώτος γύρος προσπαθειών έφερε τον Leclerc πρώτο με τους Russell και Hamilton πίσω του.

Λόγω των δύσκολων συνθηκών οι έξοδοι των οδηγών -και οι αναπόφευκτες κίτρινες σημαίες- ήταν ιδιαίτερα συχνές. Ο Verstappen ανέβηκε στην πρώτη θέση με 8 λεπτά να απομένουν για να υποσκελιστεί λίγο αργότερα από τον Leclerc. Όσο τα μονοθέσια απομάκρυναν το νερό από την πίστα τόσο οι χρόνοι έπεφταν.

Advertisement

Όποιος έκανε τελευταίος γύρο θα είχε και το πλεονέκτημα. Οι δύο Haas το κατάφεραν αυτό στην εντέλεια με τους Schumacher και Magnussen να περνούν στο Q2. Αντιθέτως, δεν συνέβη το ίδιο με τον Ocon, ο οποίος ήταν η αρνητική έκπληξη του Q1. Με τον Γάλλο έμειναν εκτός οι Bottas, Ricciardo, Albon και Latifi.

Q2: Σοκ για Russell!

Advertisement

Τα intermediates διατηρήθηκαν και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου των κατατακτήριων. Ο Leclerc ανέβηκε στην κορυφή με την πρώτη του προσπάθεια, με τις δύο Red Bull πίσω του. Πιο πολύ φάνηκε να δυσκολεύεται ο Sainz ο οποίος ήταν πάνω από ένα δευτερόλεπτο αργότερος του teammate του.

Το οδόστρωμα ήταν στεγνό στο μεγαλύτερο μέρος του. Ωστόσο υπήρχε ακόμη αρκετό νερό από τις στροφές 12 έως 18 που καθιστούσε την επιλογή των slicks ακόμη επισφαλή. Ο Leclerc ζήτησε παρά ταύτα slicks για το τέλος της διαδικασίας. Η Ferrari, όμως, επέλεξε να μην πάρει το ρίσκο βάζοντάς του και πάλι intermediate.

Advertisement

Αντιθέτως, οι δύο Aston Martin πήραν την soft γόμα για τις τελευταίες τους προσπάθειες. Την ίδια επιλογή έκανε και ο Zhou. Δυστυχώς για εκείνους, αποδείχθηκε ότι τα soft δεν μπορούσαν να αποδώσουν καλά, ακόμη και έπειτα από δύο γύρους προετοιμασίας. Έτσι και οι τρεις οδηγοί που πέρασαν στα slicks έμειναν εκτός. Μαζί τους οι Mick Schumacher και ο George Russell, ο οποίος έχασε το Q3 για 6 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Magnussen!

Q3: Επιστροφή Leclerc στις poles

Οι Verstappen και Sainz επέλεξαν να βγουν κατευθείαν με τα soft στο Q3. Έτσι και οι Leclerc-Hamilton που είχαν επιλέξει αρχικά τα ενδιάμεσα, άλλαξαν σε slicks πριν βγουν στην πίστα. Από τους 10 οδηγούς μόνο οι Tsunoda και Magnussen επέλεξαν αρχικά τα intermediates.

O Hamilton ήταν ο πρώτος από τους οδηγούς με slicks που έκανε έναν πραγματικά γρήγορο γύρο, ανεβαίνοντας πρώτος μετά τις αρχικές προσπάθειες. Ο Βρετανός κατέβασε ακόμη περισσότερο με την δεύτερή του προσπάθεια με τους Verstappen και Perez να έπονται.

Με ένα λεπτό να απομένει η σειρά ήταν Leclerc, Alonso και Hamilton. Όμως οι χρόνοι συνέχισαν να κατεβαίνουν. Οι Perez, Hamilton και Sainz όλοι πλησίασαν τον χρόνο του Leclerc αλλά χωρίς να μπορέσουν να τον ξεπεράσουν. Ο Verstappen θα μπορούσε να βγει πρώτος, αλλά η Red Bull τον φώναξε στα pits πριν την ολοκλήρωση του γύρου του. Ο λόγος ήταν ότι δεν υπήρχε αρκετό καύσιμο στην RB18 για να επιστρέψει στα pits.

Έτσι, ο Leclerc κατάφερε να πάρει μία ακόμη pole φέτος. Ίσως την πιο δύσκολη. Δεύτερος θα ξεκινήσει ο Perez, με τους Hamilton, Sainz και Alonso να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Ο αγώνας αύριο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, λόγω της σειράς εκκίνησης αλλά και λόγω της βροχής η οποία είναι και πάλι εξαιρετικά πιθανή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
De Vries: Υπέγραψε στην AlphaTauri;
F1 GP Σιγκαπούρης: Ο διαφορετικός αγώνας (+video)
F1 GP Σιγκαπούρης: Ο Leclerc το FP3-Ανακοίνωση FIA για το cost cap