Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Alonso σε Alpine: Με έχετε καταστρέψει!

Ελλάδα 4:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alonso σε Alpine: Με έχετε καταστρέψει!

FORMULA 1

Alonso σε Alpine: Με έχετε καταστρέψει!

FORMULA 1

Η επική μάχη ανάμεσα στους Vettel-Alonso κατά τον τελευταίο γύρο του ιαπωνικού GP ανέδειξε οριακό νικητή τον Γερμανό. Από την άλλη, ο Nando είχε να πει μερικά… γαλλικά στην ομάδα του!

Advertisement
Advertisement

Η μάχη των δύο μεγάλων οδηγών ήταν αντάξια της ιστορίας τους. Υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες οι Vettel και Alonso μας έδωσαν το highlight του αγώνα κατά το τελευταίο πέρασμά τους από το chicane και μέχρι την γραμμή τερματισμού. Η διαφορά με την οποίαν επικράτησε ο Vettel ήταν μόλις 11 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

Ο ενθουσιασμός του Seb ήταν έκδηλος στο team radio: “Τον κερδίσαμε! Τον κερδίσαμε!” φώναζε περιχαρής ο Γερμανός λίγο μετά τον τερματισμό. Ήταν μία μεγάλη ανατροπή για τον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή ο οποίος παρά την εξαιρετική θέση εκκίνησης του, είχε βρεθεί τελευταίος στην πρώτη στροφή. Έπειτα από επαφή με τον… Alonso.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη, ο Ισπανός ήταν εμφανώς απογοητευμένος. Ένας πολλά υποσχόμενος αγώνας είχε τελειώσει με εκείνον στην 7η θέση την στιγμή που ο teammate του τερμάτιζε 4ος. Ο Alonso πίστευε ότι θα μπορούσε, ίσως, ακόμη και για το podium εάν η ομάδα του εφάρμοζε στρατηγική παρόμοια με της Aston Martin και τον φώναζε από νωρίς για ενδιάμεσα.

Καθυστερημένο pit-stop

Έπειτα, η Alpine αποφάσισε να φωνάξει τον Alonso και για δεύτερο σετ ενδιάμεσων τα οποία θα του έδιναν μεγάλο πλεονέκτημα ρυθμού. Ο Fernando ήταν 5 δευτερόλεπτα ανά γύρο ταχύτερος του Vettel μετά την δεύτερη αλλαγή. Όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, η στάση έγινε αργοπορημένα και αυτό του κόστισε θέσεις στην κατάταξη.

Advertisement

Μετά την καρό σημαία ο Ισπανός είπε στην ενδοεπικοινωνία: “Τι λάθος και αυτό, ε; Εννοώ στρατηγικά. Τι μου έχετε κάνει φέτος“; Ακόμη και στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο Nando εξακολούθησε να είναι επικριτικός προς την ομάδα του: “Κάναμε συνεχόμενες λάθος επιλογές. Σταματήσαμε πολύ αργά και τις δύο φορές”.

Ο Ισπανός ολοκλήρωσε λέγοντας: “Και τις δύο φορές είχα ζητήσει να σταματήσουμε πιο νωρίς. Ίσως, σήμερα το μικρόφωνό μου να ήταν χαλασμένο“. Μπορεί ο Nando να βρει καλύτερης ποιότητας “μικρόφωνα” στην Aston Martin για την οποίαν θα οδηγεί από το 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Ιαπωνίας: Το σικέιν που έκρινε την pole (+video)
Αφιέρωμα Max Verstappen: Όλα στο μάξιμουμ! (+video)
F1: Υπέρβαση του cost cap από την Red Bull για το 2021