Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η «δίωξη» στον Φερστάπεν (+video)

Ελλάδα 22:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η «δίωξη» στον Φερστάπεν (+video)

FORMULA 1

Η «δίωξη» στον Φερστάπεν (+video)

FORMULA 1

Από χθες κυκλοφορεί σε αρκετά site -και στην Ελλάδα- η «είδηση» της δίωξης του Φερστάπεν για παραβίαση του ορίου ταχύτητας σε δημόσιους δρόμους με την Aston Martin Valkyrie.

Advertisement
Advertisement

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το δημιούργημα του Άντριαν Νιούι στους δρόμους του Μονακό αλλά και της Γαλλικής Ριβιέρας.

Στη θέση του συνοδηγού καθόταν ο ξάδερφος της Κέλι Πικέ -κοπέλας του Ολλανδού- ο οποίος και τράβηξε ένα μικρό video με τον Φερστάπεν να οδηγεί το υπεραυτοκίνητο. Το video ανέβηκε στο YouTube και σύντομα έγινε… viral. Όλα καλά μέχρι εδώ θα πει κανείς. Ωστόσο η ιστορία έχει συνέχεια. Και η συνέχεια αυτή είναι βγαλμένη κατευθείαν από το διαδικτυακό καφενείο του πρώην Twitter και νυν X.

Advertisement
Advertisement

Η Nice Matin, μία τοπική εφημερίδα της Νίκαιας, έκανε για πρώτη φορά την εικασία σε σχετικό της δημοσίευμα ότι ο Φερστάπεν θα μπορούσε να διωχθεί από τις γαλλικές αρχές για τρεις λόγους. Ο πρώτος από αυτούς ήταν ότι οδηγούσε πάνω από το μέγιστο επιτρεπτό όριο ταχύτητας σε δημόσιους δρόμους. Ο δεύτερος ήταν ότι φορούσε ένα headset και ο τρίτος ότι παρέμεινε για… πολλή ώρα στην αριστερή γρήγορη λωρίδα του δρόμου.

Στον βωμό των clicks

Φυσικά, όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, το παραπάνω δημοσίευμα δεν ήταν τίποτε παραπάνω από μία προσπάθεια αλίευσης clicks. Δεν υπήρξε ποτέ καμία επίσημη πληροφόρηση από την γαλλική αστυνομία για το περιστατικό. Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε την κοινότητα του Twitter να… ξεσαλώσει με ένα τέτοιο φανταστικό σενάριο.

Advertisement

Η «είδηση» αναπαράχθηκε αμέσως από πολλούς λογαριασμούς της πλατφόρμας -κανένας τους, όμως, αξιόπιστος- και τα σχόλια από τους χρήστες έπεσαν βροχή. Αυτό, ίσως, δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει. Εξάλλου, το Twitter δεν είναι το Reuters ή το AP. Ο καθένας γράφει ότι θέλει για τραβήξει την προσοχή του κοινού.

Το πρόβλημα ξεκινάει όταν ειδησεογραφικά sites ξεκινούν να αναπαράγουν ένα κουτσομπολιό του Twitter ως είδηση. Χωρίς να διασταυρώνουν, φυσικά, το αληθές ή μη του πράγματος και χωρίς να κάνουν έστω κάποια υποτυπώδη έρευνα.

Advertisement

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, δεν μπήκαν καν στον κόπο να κάνουν μία μετάφραση της προκοπής στο αρχικό κείμενο. Κάπως έτσι το headset του Φερστάπεν έγινε… κράνος. Όσο για την παραβίαση του ορίου ταχύτητας, όσο μπορείτε να δείτε την ταχύτητα της Valkyrie στο video άλλο τόσο μπόρεσαν και εκείνοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πωλείται η εμβληματική Ferrari F1 του Μίκαελ Σουμάχερ!
Πόσα δισεκατομμύρια αξίζει το τσίρκο της Formula 1;
Formula 1: Τα… κεφάλια μέσα! (+video)

Advertisement