Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Μεκίζ: Τέλος και επίσημα από την Ferrari

Ελλάδα 17:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μεκίζ: Τέλος και επίσημα από την Ferrari

FORMULA 1

Μεκίζ: Τέλος και επίσημα από την Ferrari

FORMULA 1

Ο Λοράν Μεκίζ αποχωρεί και επίσημα από την Ferrari λίγο πριν την έναρξη του αγωνιστικού τριημέρου στο Βέλγιο.

Advertisement
Advertisement

Η Scuderia με ανακοίνωσή της έκανε γνωστή την αποχώρηση του πρώην αγωνιστικού διευθυντή της από την ομάδα. Ο Μεκίζ θα αναλάβει από το 2024 επικεφαλής στην AlphaTauri.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Ferrari έχει ως εξής: «Η περίοδος του Λοράν Μεκίζ με την Scuderia Ferrari ολοκληρώνεται αυτήν την εβδομάδα. Ο αγωνιστικός διευθυντής δεν θα είναι παρών στο Βέλγιο και αποχωρεί από το Μαρανέλο έπειτα από τεσσερισήμισι σεζόν, κατά την διάρκεια των οποίων η ομάδα κατέκτησε 7 νίκες. Ολόκληρη η ομάδα τον ευχαριστεί για την σημαντική του συνεισφορά κατά τη διάρκεια αυτών των ετών».

Advertisement
Advertisement

Ο Μεκίζ είχε ενταχθεί στην Ferrari τον Σεπτέμβριο του 2018 και από τον Ιανουάριο του 2021 ήταν ο αναπληρωτής επικεφαλής της Ferrari. Τον ρόλο του Μεκίζ αλλά και την θέση του στο pitwall θα πάρει ο Ντιέγκο Ιοβέρνο.

Όσο για τον Γάλλο, εκείνος θα απέχει για το υπόλοιπο της σεζόν από την F1 και από τον Ιανουάριο του 2024 θα αναλάβει τα ηνία της AlphaTauri αντικαθιστώντας τον Φραντς Τοστ. Ο Μεκίζ θα είναι μέλος μίας δυαρχίας με τον Πέτερ Μπάιερ.

Advertisement

Υπενθυμίζουμε ότι η Ferrari και ο Βασέρ καθυστερούσαν τον τελευταίο καιρό την αποδέσμευση του Μεκίζ. Στόχος τους ήταν να εξασφαλίσουν κάποια ανταλλάγματα για αυτήν από το στρατόπεδο της Red Bull. Σύμφωνα με τον Βασέρ αυτά πρέπει να έχουν εξασφαλιστεί τελικά, αν και ο επικεφαλής της Scuderia δεν έχει ακόμη αποκαλύψει ονόματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ferrari: Κρίσιμα τα αποτελέσματα της Ουγγαρίας
AlphaTauri: Αποχωρεί ο Φραντς Τοστ στο τέλος της σεζόν
Renault: Ζητάει άδεια να εξελίξει την PU της Alpine

Advertisement