Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ricciardo: Σε ρόλο αναπληρωματικού οδηγού για τη Mercedes;

Ελλάδα 6:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ricciardo: Σε ρόλο αναπληρωματικού οδηγού για τη Mercedes;

FORMULA 1

Ricciardo: Σε ρόλο αναπληρωματικού οδηγού για τη Mercedes;

FORMULA 1

Δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο ακόμη σχετικά με το μέλλον του Ricciardo. Οι τελευταίες πληροφορίες τον θέλουν να συζητά με την Mercedes για την θέση του αναπληρωματικού οδηγού της.

Advertisement
Advertisement

Μετά τη λύση της συνεργασίας του Daniel με την McLaren, ο Αυστραλός είναι αναγκασμένος να ψάξει για νέα ομάδα. Όμως, η μόνη ομάδα που διαθέτει σχετικά ανταγωνιστικό μονοθέσιο και έχει ελεύθερη θέση είναι η Alpine. Η ομάδα, δηλαδή, από την οποία ο Ricciardo είχε φύγει για να πάει στην McLaren.

Μία επιστροφή του Daniel στην Alpine δεν μπορεί να αποκλειστεί τελείως. Όμως, αυτό δεν είναι και το πιο πιθανό σενάριο. Άλλωστε για την συγκεκριμένη θέση ερίζουν και οι Gasly-Mick Schumacher. Επίσης, ο Αυστραλός μάλλον δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για μία θέση στη Williams ή στην Haas. Ποιες είναι, λοιπόν, οι επιλογές του Daniel;

Advertisement
Advertisement

Ο ίδιος δήλωσε στο Zandvoort: “Δεν θέλω να αποκλείσω τίποτε. Ακόμη και τον ρόλο του αναπληρωματικού οδηγού. Θέλω να δω όλες τις επιλογές μου και μετά να αποφασίσω ποια βγάζει περισσότερο νόημα”.

Στην Ολλανδία ο Ricciardo ακούστηκε να λέει στον Sergio Perez ότι θα περάσει το 2023 εκτός F1 και θα επιστρέψει το 2024. Όμως, τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησαν φήμες που θέλουν τον Daniel να συζητά με την Mercedes για την θέση του αναπληρωματικού οδηγού.

ricciardo-bahraintest21-e1000x600

Advertisement

Γιατί, όμως, αυτή η επιλογή θα ήταν καλή για τον Daniel; Ο Lewis Hamilton έχει συμβόλαιο με την Mercedes μέχρι και το τέλος του 2023. Σε περίπτωση που ο Βρετανός αποφασίσει να αποχωρήσει από το σπορ, τότε ο Ricciardo θα βρεθεί σε μία εξαιρετικά ευχάριστη θέση. Να επιστρέψει στο grid το 2024 με μία κορυφαία ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Di Grassi: Προσποιητή η οικολογική συνείδηση του Vettel
F1 GP Ολλανδίας: Περί προσαρμοστικότητας
Hamilton: Το ξέσπασμά του μετά το Safety Car (+video)

Advertisement