Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Φεύγει ο Ricciardo, έρχεται ο Piastri στην McLaren

Ελλάδα 21:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Φεύγει ο Ricciardo, έρχεται ο Piastri στην McLaren

FORMULA 1

Επίσημο: Φεύγει ο Ricciardo, έρχεται ο Piastri στην McLaren

FORMULA 1

Οι φήμες που ήθελαν τον Oscar Piastri να αντικαθιστά τον Daniel Ricciardo στην McLaren φαίνεται να επιβεβαιώνονται. Όπως διαβάσατε πρώτοι σήμερα στο newsauto.gr, η βρετανική ομάδα έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον νεαρό Αυστραλό.

Advertisement
Advertisement

Αυτό φαίνεται ότι αφορά αρχικά στην θέση του δοκιμαστή μέχρι να διευθετηθεί το θέμα με τον Daniel Ricciardo. Υπενθυμίζουμε ότι για να προαχθεί στην θέση του οδηγού της ομάδας ο Piastri, η McLaren θα πρέπει πρώτα να “σπάσει” το συμβόλαιο που την δεσμεύει με τον Daniel.

Φημολογείται πως η ομάδα από το Woking έχει προτείνει στον Ricciardo να οδηγήσει για λογαριασμό της στην Formula e. Όμως, ο Daniel ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Προτιμά να αναζητήσει θέση σε κάποια από τις υπόλοιπες ομάδες του grid. Πιθανότερος προορισμός για τον οκτώ φορές νικητή Grand Prix φαντάζει εκείνος της Williams.

Advertisement
Advertisement

Ακόμη και να οδηγήσει αλλού, όμως, ο Ricciardo θα πρέπει να αποζημιωθεί πρώτα από την τρέχουσα ομάδα του. Το ποσό της αποζημίωσης εικάζεται πως θα αγγίξει τα 25 εκατομμύρια δολάρια. Προφανώς, η βρετανική ομάδα θα διαπραγματευτεί με τον οδηγό της κατά τις επόμενες ημέρες.

Μόλις τακτοποιηθεί αυτή η εκκρεμότητα θα πρέπει να περιμένουμε και την επίσημη ανακοίνωση του Piastri από την McLaren για το 2023. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η FIA έχει εγκρίνει την συμφωνία των δύο πλευρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βόμβα: Στην Aston Martin ο Alonso το 2023!
Alonso: Πώς έβαλε φωτιά στη silly season της F1
Piastri: Υπέγραψε με την McLaren για το 2023;