Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Hamilton: Το ξέσπασμά του μετά το Safety Car (+video)

Ελλάδα 1:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hamilton: Το ξέσπασμά του μετά το Safety Car (+video)

FORMULA 1

Hamilton: Το ξέσπασμά του μετά το Safety Car (+video)

FORMULA 1

Οι Mercedes έκαναν, ίσως, την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση στην Ολλανδία. Ένας διπλός τερματισμός στο βάθρο φαινόταν πολύ πιθανός. Ώσπου να βγει το Safety Car.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι εκείνο το σημείο, οι W13 των Hamilton και Russell βρίσκονταν πίσω από τον Verstappen, φορώντας την medium γόμα έναντι της hard του Max. Οι οδηγοί της Mercedes είχαν αρκετούς γύρους στη διάθεσή τους, ώστε να προσπαθήσουν να κλείσουν την διαφορά από τον Ολλανδό.

Φυσικά, το να φτάσουν και να προσπεράσουν τον πρωταθλητή δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση. Όμως ο Hamilton το πίστευε. “Ναι, πάμε παιδιά! Σπουδαία δουλειά!” είχε αναφωνήσει ο Lewis στο team radio μετά το δεύτερο pit stop του.

Advertisement
Advertisement

Με τον Bottas να παρκάρει την Alfa Romeo του στο τέλος της ευθείας λίγο πριν το τέλος, η Mercedes βρέθηκε σε δίλημμα. Να κάνει κι άλλο pit stop στους οδηγούς της ή όχι; Η Red Bull δεν δίστασε και παρά το ότι ο Verstappen ήταν πρώτος τον φώναξαν για αλλαγή σε soft. Οι υπεύθυνοι στρατηγικής της Mercedes αποφάσισαν να κάνουν το αντίθετο.

Η απόφαση αποδείχθηκε λάθος. Μόνο ο Russell διασώθηκε την τελευταία στιγμή, λόγω δικής του πρωτοβουλίας. Ο Verstappen πέρασε στην επανεκκίνηση εύκολα τον Hamilton, ο οποίος είχε παραμείνει στα medium. Λίγο αργότερα θα τον περνούσαν και οι Russell-Leclerc.

Advertisement

Ο Hamilton ήταν έξαλλος. Από εκεί που πίστευε ότι μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη βρέθηκε εκτός βάθρου. Η οργή του Βρετανού αντικατοπτρίζεται στα όσα είπε στην ενδοεπικοινωνία. “Δεν το πιστεύω παιδιά ότι με πη@@ξατε έτσι! Δεν μπορώ να σας πω πόσο τα έχω πάρει“, φώναξε.

Advertisement

Αργότερα, φυσικά, ο Hamilton ηρέμησε και απολογήθηκε για την συμπεριφορά του. Όπως και με τον Alonso στον προηγούμενο αγώνα πολλά λέγονται πάνω στην ένταση της στιγμής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Di Grassi: Προσποιητή η οικολογική συνείδηση του Vettel
F1 GP Ολλανδίας: Μία μεγάλη επίδοση (+video)
F1 GP Ολλανδίας: Περί προσαρμοστικότητας

Advertisement