Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Di Grassi: Προσποιητή η οικολογική συνείδηση του Vettel

Ελλάδα 20:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Di Grassi: Προσποιητή η οικολογική συνείδηση του Vettel

FORMULA 1

Di Grassi: Προσποιητή η οικολογική συνείδηση του Vettel

FORMULA 1

Ο Lucas di Grassi αμφισβήτησε ανοιχτά την περιβαλλοντική συνείδηση που επιδεικνύει τελευταία ο Sebastian Vettel. Αιτία ήταν τα σχόλια του τελευταίου για τη Formula E.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, ο Vettel δήλωσε: “Δεν καταλαβαίνω το νόημα της Formula E. Η τεχνολογία μπαταριών που αναπτύσσεται εκεί δεν έχει κάποια σχέση με την τεχνολογία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ένα κανονικό αυτοκίνητο. Δεν είναι καλό για το περιβάλλον εάν οι μπαταρίες φορτίζονται με ορυκτά καύσιμα και όχι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας“.

Ο Vettel από την στιγμή που μεταπήδησε στην Aston Martin έχει ακολουθήσει το παράδειγμα του Lewis Hamilton. Οι δυο τους -παρά το ότι αγωνίζονται σε μία κατηγορία που μόνο φιλική προς το περιβάλλον δεν μπορεί να χαρακτηριστεί- δεν ξεχνούν να μας υπενθυμίζουν σε κάθε ευκαιρία πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι για το θέμα του περιβάλλοντος.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, ο Seb δεν αρκείται στο να πηγαίνει στην πίστα με ποδήλατο ή πατίνι. Πέρσι μετά το βρετανικό Grand Prix ο Vettel έκατσε να μαζέψει σκουπίδια από τις κερκίδες. Πριν λίγο καιρό δε, ο Γερμανός εμφανίστηκε σε μια εκπομπή της βρετανικής τηλεόρασης όπου μίλησε ανοιχτά για το ζήτημα της περιβαλλοντικής μόλυνσης.

Δεν πιστεύει όσα λέει ο Vettel

Όλα τα παραπάνω, όμως, δεν φαίνεται πως έπεισαν και πολύ τον οδηγό της Formula E, Lucas di Grassi. Ο πρωταθλητής της σεζόν 2016-2017 δεν έχασε ευκαιρία να απαντήσει στα σχόλια του Vettel. “Εάν ο Vettel δεν θέλει να έρθει στην Formula E, είναι επιλογή του” έγραψε ο Βραζιλιάνος στο twitter. “Αν και πρόκειται για την δεύτερη πιο υψηλά αμειβόμενη κατηγορία μονοθέσιων, απέχει πολύ ακόμη σε αυτόν τον τομέα από την F1″, συνέχισε.

Advertisement

Ο Di Grassi, όμως, το πήγε ένα βήμα παραπέρα: “Λέει ότι η τεχνολογία (σ.σ. της Formula E) δεν είναι σχετική με το μέλλον τη αυτοκίνησης. Είτε δεν έχει ιδέα για ποιο πράγμα μιλάει είτε προσπαθεί επίτηδες να παραπλανήσει το κοινό. Και όλα αυτά τα οικολογικά που έκανε τελευταία -ποδήλατα, μάζεμα σκουπιδιών κλπ.- είναι για τα μάτια του κόσμου (greenwashing). Δεν τα πιστεύει πραγματικά“.

Το… κατηγορώ του Di Grassi στον Vettel ολοκληρώθηκε με τον Βραζιλιάνο να γράφει: “Είτε του αρέσει η κατηγορία είτε όχι θα έπρεπε να την υποστηρίζει. Αυτό είναι όλο“.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche: Γιατί αργεί η ανακοίνωση της συνεργασίας με Red Bull;
Mick Schumacher: Θα μείνει η F1 χωρίς Γερμανό οδηγό;
F1 GP Ολλανδίας: Προεπισκόπηση