Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Colton Herta: Βραζιλιάνικο σώσιμο!

Ελλάδα 7:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Colton Herta: Βραζιλιάνικο σώσιμο!

FORMULA 1

Colton Herta: Βραζιλιάνικο σώσιμο!

FORMULA 1

Ο Colton Herta κατάφερε να κερδίσει το συγκλονιστικό Indy GMR Grand Prix το Σάββατο. Την παράσταση, όμως, έκλεψε το εκπληκτικό του σώσιμο σε βρεγμένο οδόστρωμα. Ένα σώσιμο που θύμισε τους δύο μεγάλους Βραζιλιάνους, Piquet και Senna.

Advertisement
Advertisement

Ο αγώνας στην πίστα του Indy τα είχε όλα. Συγκρούσεις, ανατροπές και φυσικά βροχή. Στην διαδρομή που χρησιμοποιούσε και η F1 μέχρι το 2007 ο Colton Herta κατάφερε να πάρει μία μεγάλη νίκη, την δεύτερή του φετινή. Έτσι, ο γιος του παλιού πρωταθλητή των ChampCar, Bryan Herta, βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Το highlight της εμφάνισης του Colton, όμως, ήταν το εκπληκτικό του σώσιμο με slicks σε βρεγμένο οδόστρωμα. Ο Herta επέδειξε εκπληκτικό car control αλλά και ψυχραιμία. Κατάφερε να κρατήσει το μονοθέσιο στο δρόμο και να ολοκληρώσει με νίκη την μεγάλη του εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

Το στιγμιότυπο έφερε αμέσως στη μνήμη τους δύο μεγάλους Βραζιλιάνους που αγωνίστηκαν στην F1 κατά τα 80s και τα 90s. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Ayrton Senna και Nelson Piquet. Ο Senna ήταν πασίγνωστος για την εκπληκτική του ικανότητα στο βρεγμένο.

Ήταν πάντα ο πρώτος που περνούσε στα slicks όταν η πίστα άρχιζε να στεγνώνει. Βασιζόμενος στην φοβερή του αίσθηση είχε την αυτοπεποίθηση ότι θα κρατούσε τον έλεγχο ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Όπως είχε κάνει και στον Καναδά του 1989.

Advertisement

Εκπληκτικό, όμως, ήταν και το car control του Nelson Piquet. Ο Nelson μπορεί να μην είχε την ίδια φήμη με τον Senna στην βροχή. Ήταν, όμως, ένας από τους μεγαλύτερους οδηγούς που έχουν οδηγήσει ποτέ μονοθέσιο F1. Τα τρία του πρωταθλήματα το μαρτυρούν. Όπως και το εκπληκτικό του προσπέρασμα επί του Senna με… τόνους πλαγιολίσθησης!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Μαϊάμι: Η κατάκτηση της Αμερικής;
F1: Ποια θα είναι η απάντηση της Ferrari;
Leclerc: Τράκαρε την Ferrari του Lauda στο Μονακό!