Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ιταλίας: 1-2 η McLaren στη Monza, σύγκρουση Verstappen-Hamilton (vids)

Ελλάδα 17:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Ιταλίας: 1-2 η McLaren στη Monza, σύγκρουση Verstappen-Hamilton (vids)

FORMULA 1

GP Ιταλίας: 1-2 η McLaren στη Monza, σύγκρουση Verstappen-Hamilton (vids)

FORMULA 1

Ένα αναπάντεχο αποτέλεσμα έκρυβε ο «Ναός της Ταχύτητας», αφού η McLaren Racing έκανε το 1-2 στον δέκατο-τέταρτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1! Έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από τη σύγκρουση των Max Verstappen και Lewis Hamilton!

Advertisement
Advertisement

Το συμβάν έλαβε χώρα μετά τα πρώτα pit stops, στον γύρο 26, όταν ο Βρετανός βγήκε από τα pit πίσω από τον πρωτοπόρο Daniel Ricciardo και οριακά μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο στη μάχη του τίτλου.

Φτάνοντας στο πρώτο chicane, ο οδηγός της Red Bull Racing πάτησε άγαρμπα στα κερμπ και στη σύγκρουση με τη Mercedes, η RB16B «καβάλησε» την RB16B.

Σε ένα συμβάν που απέδειξε περίτρανα πόσο σωτήριο είναι το σύστημα ασφαλείας halo, που σαν… φωτοστέφανο προστάτευσε το κεφάλι του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Advertisement

Δείτε το σχετικό video…

Advertisement

To συμβάν θα εξεταστεί από τους αγωνοδίκες* ενώ αναμένεται να κορυφώσει την ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Είναι άλλωστε η δεύτερη σύγκρουση ανάμεσα στους δύο μονομάχους του τίτλου, μετά από αυτή στο Silverstone.

*upd: Οι αγωνοδίκες θεώρησαν υπαίτιο τον Verstappen για το ατύχημα και του έδωσαν ποινή τριών θέσεων για το GP της Ρωσίας!

Advertisement

Ήταν χαρακτηριστική η πρώτη ατάκα του Verstappen μέσω team radio: «Αυτά παθαίνεις όταν δεν αφήνεις χώρο».

Οι δυο τους είχαν βρεθεί δίπλα-δίπλα, καθώς κόντρα στους συνηθισμένους της ρυθμούς, η Red Bull Racing είχε πραγματοποιήσει αργό pit stop – στα 11.1 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως μετά την κακή αντίδραση του Ολλανδού όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, τον είχε περάσει ο Daniel Ricciardo και ουσιαστικά εκεί άρχισε η κόντρα τους, καθώς κινήθηκαν στο όριο και στα δύο chicane στον πρώτο γύρο.

Με τους Verstappen-Hamilton εκτός μάχης, άνοιξε ο δρόμος για ένα αξέχαστο θρίαμβο για τη McLaren. Η βρετανική ομάδα έκανε το πρώτο της 1-2 από το GP Καναδά του 2010 και πήρε την πρώτη της νίκη από το 2012.

Ο Ricciardo ήταν αφεντικό από το πρώτο chicane μέχρι το τέλος ενώ ο Lando Norris, έδωσε μάχες στον πρώτο γύρο, τον οποίο ολοκλήρωσε μπροστά από τον Hamilton και αυτά τα πλασαρίσματα έφεραν τα πορτοκαλί μονοθέσια σε θέση ισχύος.

Όμως δεν ήταν βόλτα στο πάρκο. Το επίμαχο συμβάν έφερε αυτοκίνητο ασφαλείας και δεν μηδένισε απλά τις διαφορές αλλά με κάποιους οδηγούς να μπαίνουν για pit stop την κατάλληλη στιγμή, είχαμε ανακατατάξεις.

Για παράδειγμα ο Charles Leclerc τοποθέτησε τη Ferrari ανάμεσα στις δύο McLaren, όμως προσωρινά, καθώς σύντομα ο Norris τον εκτόπισε. Στη συνέχεια οι MCL35M ήταν σε παράταξη και παρότι ο Norris φάνταζε ταχύτερος, η βρετανική ομάδα έβαλε μπροστά τη λογική έδωσε εντολή στους οδηγούς της να διασφαλίσουν το 1-2.

Και κάπως έτσι, ήρθε το δεύτερο συνεχόμενο αναπάντεχο αποτέλεσμα στη Monza, μετά την περυσινή νίκη της Scuderia AlphaTauri με τον Pierre Gasly.

Πίσω τους, ενώ φαινόταν πως ο Sergio Perez θα εξασφάλιζε μία θέση στο βάθρο, η ποινή 5 δευτερολέπτων που έλαβε για μάχη που είχε νωρίτερα με τον Leclerc, τον έριξε πέμπτο.

Πίσω από τον τέταρτο Μονεγάσκο και τον Valtteri Bottas, που ανέβηκε στο βάθρο παρότι είχε εκκινήσει τελευταίος λόγω αλλαγής κινητήρα – τον τέταρτο για φέτος.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν η Ferrari του Sainz, η Aston Martin του Lance Stroll και οι δύο Alpine που είχαν ανάμεσά τους τη Williams του George Russell!

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Στη Mercedes o Russell
Με Gasly-Tsunoda και το 2022 η AlphaTauri
Επίσημο: Στην Alfa Romeo ο Bottas!