Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Red Bull: Παρουσίασε την RB20

Ελλάδα 1:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Red Bull: Παρουσίασε την RB20

FORMULA 1

Red Bull: Παρουσίασε την RB20

FORMULA 1

Η πρωταθλήτρια των δύο τελευταίων ετών ολοκλήρωσε τον χορό των παρουσιάσεων για φέτος με την αποκάλυψη της RB20.

Advertisement
Advertisement

Το νέο μονοθέσιο της Red Bull καλείται να συνεχίσει στον δρόμο που χάραξαν οι εξαιρετικά επιτυχημένες RB18 και RB19.

Η αυστριακή ομάδα ήταν εκείνη που προσαρμόστηκε ήδη από το 2022 στους νέους κανονισμούς αεροδυναμικής. Το σχεδιαστικό τιμ του Πιερ Ουασέ, υπό την επίβλεψη του ιδιοφυούς Άντριαν Νιούι, παρήγαγε μέχρι στιγμής δύο καταπληκτικά μονοθέσια. Και δεν υπάρχει κάποιος προφανής λόγος για τον οποίον το τρίτο μονοθέσιο της γενιάς αυτής, δεν θα ήταν εξίσου ισχυρό. Τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως.

Advertisement
Advertisement

Βλέπετε τόσο στο τεχνικό όσο και στο οδηγικό κομμάτι η Red Bull έχει παραμείνει σχεδόν απαράλλαχτη τα τελευταία χρόνια. Οι Νιούι-Ουασέ εγγυώνται την παραγωγή κορυφαίων μονοθέσιων και ο Μαξ Φερστάπεν διασφαλίζει την πλήρη εκμετάλλευση του δυναμικού τους.

Ο μαγικός συνδυασμός, αυτός, έφτασε σε μία άνευ προηγουμένου κορύφωση πέρυσι με τον Ολλανδό να κατακτά 19 νίκες σε 22 αγώνες και να παίρνει δια περιπάτου το πρωτάθλημα. Εξίσου άνετη ήταν και η επικράτηση της Red Bull στους κατασκευαστές παρά την μέτρια σεζόν του Πέρεζ.

Advertisement

Σημαντική αλλαγή δεν υπάρχει στους τεχνικούς κανονισμούς ενόψει του 2024. Κατά συνέπεια η RB20, λογικά, θα θέσει και πάλι τον πήχη φέτος όσο κι αν ο ανταγωνισμός έχει κλείσει την ψαλίδα σε σχέση με πέρυσι.

Οι προκλήσεις

Ωστόσο το καλό κλίμα στην ομάδα έχει υπονομευτεί τελευταία από το ζήτημα που προέκυψε με τον Κρίστιαν Χόρνερ. Ενώ περιμένουμε ακόμη την απόφαση της μητρικής Red Bull σχετικά με το μέλλον του επικεφαλής της Red Bull Racing, η αβεβαιότητα παραμένει σχετικά με το ποιος θα ηγηθεί της ομάδας φέτος.

Advertisement

Μπορεί η φετινή RB20 να αποδειχτεί και πάλι φόβητρο. Μπορεί ο Φερστάπεν να είναι ο καλύτερος οδηγός στον κόσμο. Όμως, εάν η ομάδα μείνει -έστω και για μικρό χρονικό διάστημα- ακέφαλη τότε τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα.

Μία πιθανή αντικατάσταση του Χόρνερ δεν θα είναι τόσο απλή υπόθεση για την πρωταθλήτρια ομάδα. Ιδίως ενώ ταυτόχρονα ο ανταγωνισμός παραμονεύει για να προσελκύσει ανθρώπους-κλειδιά στη λειτουργεία της ομάδας.

Advertisement

Εξάλλου η πτώση στην απόδοση μία ομάδας λόγω εσωτερικών αναταραχών είναι ένα σενάριο που έχουμε παρακολουθήσει αρκετές φορές στην ιστορία της F1. Μένει να φανεί το εάν η Red Bull θα ακολουθήσει κι εκείνη μία τέτοια πορεία ή θα βγει αλώβητη από την περιπέτεια με τον Χόρνερ.

Το νέο μονοθέσιο

Σε αντίθεση με την πρακτική που ακολουθούσε τα τελευταία χρόνια, η Red Bull παρουσίασε σήμερα το πραγματικό της μονοθέσιο του 2024. Ή τουλάχιστον ένα το οποίο θα μοιάζει πολύ σε εκείνο που θα δούμε στο Μπαχρέιν την επόμενη εβδομάδα.

Αμέσως ξεχωρίζουν το πολύ λεπτό ρύγχος της RB20 και τα διαφοροποιημένα πλαϊνά της. Κυρίως στο ύψος των αεροεισαγωγών. Ο Άντριαν Νιούι δήλωσε ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία του νέου δημιουργήματος της ομάδας του. «Γνωρίζαμε πάνω-κάτω πώς τα έχουμε πάει ήδη από το shakedown στο Σίλβερστοουν. Από όσο μπορούμε να πούμε, το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται όπως αναμέναμε» δήλωσε ο Βρετανός.

«Φυσικά, αυτό δεν μας εγγυάται κάτι. Μπορεί κάποια άλλη ομάδα να έκανε μεγαλύτερο άλμα στην εξέλιξη του δικού της μονοθέσιου. Θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε» συμπλήρωσε. Ραντεβού, λοιπόν, στο Σακχίρ στις 21 του μηνός όπου θα δούμε μέχρι και τις 23 τις χειμερινές δοκιμές για τη νέα σεζόν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Red Bull: Καθυστερεί του Χορνερ-πιέζει για Άλμπον
Ferrari: Κυνηγάει κορυφαίο μηχανικό της Red Bull
Οι πρώτοι γύροι των Ferrari και Red Bull στην πίστα! (+video)