Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Red Bull: Καθυστερεί του Χορνερ-πιέζει για Άλμπον

Ελλάδα 9:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Red Bull: Καθυστερεί του Χορνερ-πιέζει για Άλμπον

FORMULA 1

Red Bull: Καθυστερεί του Χορνερ-πιέζει για Άλμπον

FORMULA 1

Η απόφαση της Red Bull σχετικά με το θέμα του Χόρνερ θα ληφθεί, τελικά, τις επόμενες ημέρες. Εν τω μεταξύ οι πρωταθλητές προσπαθούν να εξασφαλίσουν τον Άλμπον για το 2026.

Advertisement
Advertisement

Η προγραμματισμένη για την Παρασκευή ακρόαση του Χόρνερ με τους ανθρώπους που διεξάγουν την εσωτερική έρευνα, έλαβε χώρα σε τοποθεσία του Λονδίνου.

Ωστόσο, παρά το ότι είχε κυκλοφορήσει στη διάρκεια της εβδομάδας, δεν βγήκε ακόμη κάποια απόφαση. Σύμφωνα με το ESPN η ακρόαση του επικεφαλής της Red Bull Racing ήταν προγραμματισμένη στα πλαίσια της έρευνας η οποία διατάχθηκε από την Red Bull GmbH έπειτα από καταγγελία που είχε γίνει εις βάρος του Βρετανού.

Advertisement
Advertisement

Η έρευνα συνεχίζεται και πηγές κοντά στην ομάδα υποστηρίζουν ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. Εντούτοις δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει απόφαση πριν την παρουσίαση του μονοθέσιου της RBR στις 15 Φεβρουαρίου. Αρκετοί ισχυρίζονται ότι το θέμα ίσως τραβήξει και μέχρι το τέλος του μήνα!

Η εταιρία δεν έχει δώσει -σωστά- λεπτομέρειες τις υπόθεσης στην δημοσιότητα. Έτσι, έχουν κυκλοφορήσει πολλά σενάρια σχετικά με τι όντως συνέβη αλλά και με πιθανούς αντικαταστάτες του Χόρνερ σε περίπτωση που εκείνος κριθεί ένοχος.

Advertisement

Σχετικά με το πρώτο, οι περισσότερες πηγές συγκλίνουν στο ότι ο Χόρνερ κατηγορείται για «απρεπή και καταπιεστική συμπεριφορά» προς υπάλληλο της εταιρίας. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες. Σε σχέση με τους πιθανούς αντικαταστάτες του -εφόσον κριθεί ένοχος- δύο ονόματα έχουν κυκλοφορήσει. Το ένα είναι αυτό του αγωνιστικού διευθυντή της ομάδας, Τζόναθαν Γουίτλι. Ακούγεται, όμως, και το όνομα του Όλιβερ Όουκς, επικεφαλής της HITECH GP στις μικρότερες κατηγορίες αγώνων μονοθέσιων.

Προτεραιότητα για Άλμπον

Εν τω μεταξύ το motorsport.com ισχυρίζεται ότι η Red Bull προσπαθεί να εξασφαλίσει δικαίωμα προτίμησης (first option) από τον Ταϊλανδό όταν λήξει το συμβόλαιό του με την Williams. Αρχικά είχε κυκλοφορήσει ότι η RB είχε ήδη προσφέρει τριετή συμφωνία στον Άλμπον από το 2025 και μετά.

Advertisement

Ωστόσο ο επικεφαλής της Williams, Τζέιμς Βόουλς ξεκαθάρισε ότι ο Άλμπον θα οδηγεί για την βρετανική ομάδα και του χρόνου. Όλα δείχνουν, όμως, ότι η Red Bull έχει επιλέξει τον αντικαταστάτη του Σέρχιο Πέρεζ στο πρόσωπο του Ταϊλανδού, ο οποίος οδηγούσε για λογαριασμό της από τα μέσα του 2019 μέχρι και το 2020.

Ο ίδιος ο Άλμπον αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο επί του θέματος όταν ερωτήθηκε σχετικά. Δήλωσε συγκεντρωμένος στην πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει με την Williams φέτος.

Advertisement

Το ερώτημα είναι, εφόσον ο Άλμπον πάει όντως το 2026 στην RB, ποιος θα είναι ο δεύτερος οδηγός της ομάδας για το 2025. Θα υπάρξει επέκταση τη συμφωνίας του Πέρεζ ή μήπως η Red Bull θα επιλέξει να δοκιμάσει τον Λίαμ Λώσον για έναν χρόνο δίπλα στον Φερστάπεν. Ποιος θα ήθελε, όμως, μία θέση η οποία θα είχε τόσο κοντινή ημερομηνία λήξης;

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Άλμπον: Στην Red Bull το 2025;
Άλμπον: Πώς μπορεί να καθορίσει την αγορά των οδηγών το 2025
Χόρνερ: Κινδυνεύει η θέση του στην Red Bull