Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Καλύτερος του Σένα ο Φερστάπεν!

Ελλάδα 13:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καλύτερος του Σένα ο Φερστάπεν!

FORMULA 1

Καλύτερος του Σένα ο Φερστάπεν!

FORMULA 1

Ο Γκέρχαρντ Μπέργκερ εξέπληξε αρκετούς κατατάσσοντας τον Μαξ Φερστάπεν πάνω από τον φίλο του, Άιρτον Σένα, στην λίστα του με τους καλύτερους οδηγούς όλων των εποχών.

Advertisement
Advertisement

Ο Αυστριακός ήταν ομόσταβλος του Σένα από το 1990 έως και το 1992. Στην περίοδο αυτή ο Σένα κατέκτησε δύο πρωταθλήματα οδηγών.

Οι δυο τους είχαν πάντοτε άριστες σχέσεις και ο Μπέργκερ δεν έκρυβε ποτέ τον θαυμασμό του για τον Άιρτον. Ακόμη και μετά τον τραγικό χαμό του Βραζιλιάνου ο Γκέρχαρντ εξέφραζε συχνά-πυκνά την πεποίθησή του ότι ο Σένα ήταν ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών.

Advertisement
Advertisement

Το 2022 είχε πει ότι ο Σένα και ο Χάμιλτον ήταν οι δύο καλύτεροι που είχε δει στη ζωή του. Ωστόσο τώρα ο Μπέργκερ άλλαξε την άποψη του όπως αποκάλυψε με δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung.

«Έχω πει στο παρελθόν ότι ο Σένα ήταν ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών. Εντούτοις πιστεύω ότι ο Φερστάπεν είναι ελαφρώς πιο πάνω πλέον» δήλωσε ο Μπέργκερ.

Advertisement

«Έχει ικανότητες τις οποίες δεν έχω δει ποτέ στο παρελθόν. Είχε πολύ ενδιαφέρον η περσινή τέλεια σεζόν του. Τόσο από την ομάδα του η οποία δεν είχε προβλήματα στα pit-stops ή εγκαταλείψεις λόγω τεχνικών προβλημάτων όσο και από τον ίδιο που οδηγούσε στο όριο χωρίς να κάνει λάθη» υπογράμμισε ο Αυστριακός.

Advertisement

Ο Μπέργκερ δεν ξέχασε να πει και έναν… καλό λόγο για την ομάδα με την οποίαν συνέδεσε το όνομά του περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Αυτή ήταν, φυσικά, η Ferrari. «Πιστεύω ότι η McLaren είναι μια ανερχόμενη δύναμη και είναι έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα. Ωστόσο είναι εξαιρετικά πιθανό η Red Bull να έχει φέτος έναν άλλον ισχυρό ανταγωνιστή. Βλέπω την Ferrari ως την δεύτερη καλύτερη ομάδα» σημείωσε ο Μπέργκερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φερστάπεν: Πόσα πήρε φέτος;
Σέκτερ: Ο Φερστάπεν θα ήταν ο καλύτερος και στην εποχή μου!
Berger: Senna και Hamilton οι καλύτεροι που έχω δει