Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Οι πρώτοι γύροι των Ferrari και Red Bull στην πίστα! (+video)

Ελλάδα 10:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι πρώτοι γύροι των Ferrari και Red Bull στην πίστα! (+video)

FORMULA 1

Οι πρώτοι γύροι των Ferrari και Red Bull στην πίστα! (+video)

FORMULA 1

Τα μονοθέσια των δύο κορυφαίων ομάδων πάτησαν για πρώτη φορά χθες στην πίστα για το καθιερωμένο shakedown δίνοντας μας την καλύτερη πρόγευση για τη νέα χρονιά.

Advertisement
Advertisement

Η νέα Ferrari SF-24 βγήκε για μερικούς γύρους στην ιδιωτική πίστα της Scuderia στο Fiorano. Τόσο ο Σαρλ Λεκλέρ όσο και ο Κάρλος Σάινθ είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν το νέο τους μονοθέσιο.

Οι δύο οδηγοί ήταν ενθουσιασμένοι μετά την ολοκλήρωση του shakedown. Ο Λεκλέρ, μάλιστα, δήλωσε ότι αισθάνθηκε τη νέα Ferrari εμφανώς διαφορετική σε σχέση με την περσινή. «Θυμάμαι πέρυσι ότι έπειτα από τους 3-4 πρώτους γύρους μου με το μονοθέσιο, δεν ήμουν ευχαριστημένος με την συμπεριφορά του. Ήταν δύσκολο στην οδήγηση. Το φετινό μονοθέσιο το αισθάνομαι πιο υγιές και σε ένα καλύτερο σημείο γενικότερα» δήλωσε ο Μονεγάσκος.

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός της Ferrari εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τη νέα σεζόν. «Τα δεδομένα στον προσομοιωτή είναι καταπληκτικά. Ωστόσο πρέπει να τα επιβεβαιώσουμε και στην πίστα. Ελπίζω να συμβεί αυτό στο Μπαχρέιν. Δεν είναι αρκετές 2-3 νίκες μέσα στη χρονιά. Θέλω να κερδίσω όσο περισσότερους αγώνες μπορώ. Και θα κάνουμε ταμείο στο τέλος» υπογράμμισε ο Σαρλ.

Ορατές και μη αλλαγές

Η Ferrari είναι η μόνη από τις κορυφαίες ομάδες που επιμένει στην λύση pull-rod για την πίσω ανάρτηση του μονοθέσιου της. Ακόμη και η Stake F1 (η οποία παίρνει τις PU από την Scuderia) έχει αλλάξει σε push-rod κατά τα πρότυπα των Red Bull και McLaren. Το ίδιο θα πράξει και η Mercedes εάν κρίνουμε από την παρουσίαση της Aston Martin προχθές.

Advertisement

Ωστόσο η γενική διάταξη της πίσω ανάρτησης είναι αλλαγμένη. Κυρίως λόγω του μικρότερου νέου κιβωτίου ταχυτήτων αλλά και πιθανώς για διαφοροποίηση στην κατανομή βάρους του μονοθέσιου. Η περιοχή της πίσω πτέρυγα, των κατώτερων πτερυγίων (beam wing) και του διαχύτη είναι επίσης αλλαγμένη. Η «συνεργασία» των τριών αυτών στοιχείων είναι κρίσιμη στην επίτευξη επιδόσεων από τα μονοθέσια.

Στα πλαϊνά η SF-24 φαίνεται ότι ακολουθεί τα πρότυπα των Red Bull και Aston Martin. Τόσο στις αεροεισαγωγές όσο και στην διοχέτευση του αέρα προς το πάτωμα. Επιπλέον η διάταξη τύπου S-duct που υπήρχε στο πλάι της Ferrari SF-23 δείχνει να έχει μεγαλώσει στην SF-24.

Η νέα RB20

Advertisement

Φυσικά τελικός κριτής για τη νέα Ferrari θα είναι το χρονόμετρο. Και για να κερδίσει αγώνες η SF-24 θα πρέπει πρώτα να κερδίσει την καινούργια Red Bull στην πίστα!

Η παρουσίαση της RB20 θα γίνει αύριο. Ωστόσο το καινούργιο μονοθέσιο έκανε χθες τους πρώτους του γύρους στην πίστα του Σίλβερστοουν με τους Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ πίσω από το τιμόνι. Παρών στο shakedown ήταν και ο επικεφαλής της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ.

Ο Νιούι έχει δηλώσει ικανοποιημένος με την δουλειά που έχει γίνει στη νέα Red Bull. Ωστόσο ήταν επιφυλακτικός ακόμη στο να την χρίσει φαβορί. «Πρέπει να δούμε πρώτα πώς τα έχουν πάει και οι υπόλοιποι. Μπορεί να ήμασταν πολύ συντηρητικοί στις επιλογές μας, μπορεί και όχι. Θα φανεί στην πίστα, όπως συνήθως» δήλωσε ο Βρετανός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ferrari: Κυνηγάει κορυφαίο μηχανικό της Red Bull
Red Bull: Καθυστερεί του Χορνερ-πιέζει για Άλμπον
Ferrari: Αυτή είναι η νέα SF-24! (+video)