Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πέρεζ: Τελειώνει από την Red Bull;

Ελλάδα 2:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πέρεζ: Τελειώνει από την Red Bull;

FORMULA 1

Πέρεζ: Τελειώνει από την Red Bull;

FORMULA 1

Το κλίμα βαραίνει για τον Σέρχιο Πέρεζ στην Red Bull. Με νέες δηλώσεις του, ο Χέλμουτ Μάρκο επέδωσε ουσιαστικά τελεσίγραφο στον Μεξικανό οδηγό.

Advertisement
Advertisement

Οι ψίθυροι είχαν αρχίσει ήδη από το μέσον της σεζόν. Η πτώση της απόδοσης του Πέρεζ είχε πυροδοτήσει έντονη φημολογία για το μέλλον του Τσέκο στην Red Bull.

Αρχικά η ομάδα στήριζε δημοσίως τον οδηγό της. Εντούτοις η κατάσταση δεν βελτιωνόταν. Ο Πέρεζ αγκομαχούσε κάθε φορά για τα Q3 των κατατακτήριων. Πολλές φορές μάλιστα χωρίς να τα καταφέρνει. Το ναδίρ της φετινής σεζόν του Τσέκο ήρθε στο Κατάρ. Έπειτα από άλλη μία απογοητευτική περίοδο κατατακτήριων την Παρασκευή ο Πέρεζ, ο αγώνας της Κυριακή εξελίχθηκε σε φεστιβάλ παραβιάσεων των ορίων της πίστας για τον Μεξικανό.

Advertisement
Advertisement

Για πρώτη φορά οι Χόρνερ και Μάρκο άσκησαν δημοσίως κριτική στον Πέρεζ. Ωστόσο ο Αυστριακός τεχνικός σύμβουλος της Red Bull, το πήγε ένα βήμα παραπέρα εχθές.

Δύο αγώνες διορία;

Σχολιάζοντας δηλώσεις του Γκέρχαρντ Μπέργκερ στο αυστριακό δίκτυο OE24, ο Μάρκο αποκάλυψε ότι ο Πέρεζ έχει διορία δύο αγώνων (!) ώστε να ανατρέψει το εις βάρος του κλίμα. Ειδάλλως θα μπορούσε να αντικατασταθεί ακόμη και πριν το τέλος της σεζόν από έναν εκ των υπόλοιπων οδηγών του προγράμματος της Red Bull!

perez-hungary21-verstappen-a1000χ600

Advertisement

«Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι εγώ είχα φέρει τον Πέρεζ στην ομάδα. Ωστόσο αυτό που του συμβαίνει τώρα το έχουν περάσει και όλοι οι προηγούμενοι ομόσταβλοι του Φερστάπεν» δήλωσε ο Μάρκο. «Ο Μπέργκερ έχει δίκιο όταν λέει ότι ίσως τον βοηθούσε μια αλλαγή κλίματος» συμπλήρωσε.

Ο Μάρκο παραλλήλισε την περίπτωση Πέρεζ με εκείνη του Γκασλί. «Έτσι είχε συμβεί και με τον Γκασλί, όταν τον είχαμε αντικαταστήσει πριν την Ουγγαρία του 2019. Ας δούμε πώς θα πάνε οι επόμενοι 2 αγώνες του Πέρεζ» υπογράμμισε.

Advertisement

Τα επόμενα δύο Grand Prix είναι σε ΗΠΑ και Μεξικό. Θα μπορούσε άραγε ο φετινός αγώνας στην πατρίδα του Τσέκο να είναι και ο τελευταίος του πίσω από το τιμόνι μίας Red Bull;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Κατάρ: Νικητής Όσκαρ, πρωταθλητής Μαξ! (+video)
F1 GP Κατάρ: Εικόνες από το μέλλον (+video)
Η Red Bull προειδοποιεί τον Πέρεζ

Advertisement