Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Haas VF23: Το livery του νέου μονοθέσιου

Ελλάδα 7:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Haas VF23: Το livery του νέου μονοθέσιου

FORMULA 1

Haas VF23: Το livery του νέου μονοθέσιου

FORMULA 1

Η Haas παρουσίασε τον χρωματισμό του μονοθέσιου με το οποίο θα αγωνιστεί στην φετινή σεζόν. Το όνομα του αγωνιστικού θα είναι VF23 και θα έχει για οδηγούς της τους Magnussen και Hulkenberg.

Advertisement
Advertisement

Αμέσως ξεχωρίζει ο χρωματισμός, αποτέλεσμα της συνεργασίας με τη MoneyGram η οποία είναι ο νέος μεγάλος χορηγός της ομάδας. Πρόκειται για μία συμφωνία η οποία είχε ανακοινωθεί κατά το GP των ΗΠΑ πέρσι.

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ομάδα του Gene Haas. Το 2022 υπήρξε ένα πολύ δύσκολο έτος οικονομικά για του Αμερικανούς. Λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Haas είχε διακόψει τη συνεργασία της με τους Mazepin. Η εταιρία του πατέρα του Nikita Mazepin, Uralkali ήταν ο μεγαλύτερος χορηγός της ομάδας από το 2021.

Advertisement
Advertisement

Ως αποτέλεσμα, η Haas είχε μία χρονιά στην οποία τα οικονομικά της μέσα είχαν περιοριστεί σημαντικά. Τα χρήματα που ξοδεύτηκαν πέρσι από τους Αμερικανούς δεν ήταν αρκετά για να φτάσουν καν στο όριο μπάτζετ που επιτρεπόταν πέρσι. Όμως, φέτος, χάρη στη νέα συμφωνία με την MoneyGram, αυτό αναμένεται να αλλάξει.

Η VF23 είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των Simone Resta (τεχνικός διευθυντής), Rob Taylor (αρχισχεδιαστής) και Ben Agathangelou (επικεφαλής αεροδυναμιστής). Και φέτος, η μονάδα ισχύος θα είναι εκείνη της Ferrari. Η Haas ευελπιστεί ότι η βελτιωμένη αξιοπιστία της τελευταίας θα της δώσει μεγάλη ώθηση στη μάχη του midfield φέτος.

Advertisement

Καλύτερη σεζόν για την Haas ήταν, μέχρι στιγμής, εκείνη του 2018. Πέρσι, όμως, η αμερικανική ομάδα είχε το πιο εντυπωσιακό της αποτέλεσμα με την ανέλπιστη pole του Magnussen στο Interlagos. Ο Δανός επιστρέφει φέτος στην ομάδα και θα έχει δίπλα του τον πολύπειρο Nico Hulkenberg. Αναπληρωματικός οδηγός της ομάδας θα είναι ο Pietro Fittipaldi.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
McLaren: Στόχος η διεκδίκηση τίτλων το 2025
Audi: Αγόρασε το πρώτο της μερίδιο στην Sauber
F1: Λευκός καπνός!