Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Porsche: Αγοράζει το 50% της Red Bull Racing

Ελλάδα 6:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche: Αγοράζει το 50% της Red Bull Racing

FORMULA 1

Porsche: Αγοράζει το 50% της Red Bull Racing

FORMULA 1

Η συνεργασία της Red Bull με την Porsche φαίνεται ότι προχωράει ανεξαρτήτως της ημερομηνίας ανακοινώσεως των νέων κανονισμών για τις PU. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία εξαγοράς του 50% της RB Racing από την γερμανική εταιρία.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι η Porsche δεν θα εισέλθει ως μία απλή προμηθεύτρια PU αλλά θα γίνει συνιδιοκτήτρια της Red Bull Racing. Η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική. Αποδεικνύει την δέσμευση του VW Group στο project της F1.

Η προσέγγιση της Red Bull από την Porsche ήταν γνωστή εδώ και αρκετό καιρό. Μάλιστα, πολλές πηγές ήθελαν τις δύο εταιρίες να ανακοινώνουν την συνεργασία τους στα πλαίσια του αυστριακού GP. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Η επίσημη δικαιολογία ήταν πώς τόσο η Porsche όσο και η Audi αναμένουν την ανακοίνωση της νέας φόρμουλας για τις μονάδες ισχύος από το 2026.

Advertisement
Advertisement

Όμως, φαίνεται ότι στην περίπτωση της Porsche, η συμμετοχή της στην F1 θα πραγματοποιηθεί έτσι κι αλλιώς. Οι Μαροκινές αρχές δημοσίευσαν -όπως προβλέπεται από την εκεί νομοθεσία- την έγκριση της αίτησης που υπέβαλαν οι δύο εταιρίες. Η αίτηση είχε υποβληθεί, καθώς από το παρόν κανονιστικό πλαίσιο σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να λαμβάνεται έγκριση από τις αντιμονοπωλιακές αρχές 20 χωρών εκτός ΕΕ.

Έτσι, η Porsche -δηλαδή το VW Group– φαίνεται πώς ήδη έχει διασφαλίσει την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα του 2026. Και μάλιστα μέσω μίας από τις κορυφαίες υπάρχουσες ομάδες του grid. Η Porsche θα προμηθεύει με PU και την AlphaTauri. Όμως, η Red Bull θα διατηρήσει το 100% της ιδιοκτησίας της. Την ίδια στιγμή πληροφορίες θέλουν την Audi να βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τον Finn Rausing για την εξαγορά του 75% της Sauber.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Weber: Ψεύδεται η οικογένεια του Michael Schumacher
F1 GP Γαλλίας: Η πολυπόθητη σταθερότητα (+ video)
F1 GP Γαλλίας: Οι καθοριστικές στιγμές (+video)