Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

VW: Βέβαιη η είσοδος Audi και Porsche στην F1

Ελλάδα 23:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW: Βέβαιη η είσοδος Audi και Porsche στην F1

FORMULA 1

VW: Βέβαιη η είσοδος Audi και Porsche στην F1

FORMULA 1

Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η είσοδος των Audi και Porsche στην F1 από το 2026. Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του CEO του VW Group, Herbert Diess, η απόφαση είναι ήδη ειλημμένη. Σύμφωνα με τον Diess τέτοιες ευκαιρίες παρουσιάζονται μια φορά στα δέκα χρόνια!

Advertisement
Advertisement

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του VW Group είχε ανακοινωθεί πως η Audi και η Porsche θα εισέρχονταν στην F1 από το 2026 υπό προϋποθέσεις. Αυτές, αφορούσαν στην ανακοίνωση των τελικών κανονισμών για τις μονάδες ισχύος από το 2026. Ωστόσο, φαίνεται πώς η απόφαση έχει ληφθεί ούτως ή άλλως τελικά και οι δύο εταιρίες επεξεργάζονται ήδη τα σχέδιά τους.

Η είδηση προέκυψε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του VW Group, Herbert Diess ο οποίος σε βίντεο του στο YouTube δήλωσε: “Εάν είναι κάποια εταιρία να ασχοληθεί με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, πρέπει να επιλέξει τη Formula 1. Η απήχηση της F1 αυξάνεται παγκοσμίως χάρη στο marketing που εφαρμόζουν, το Netflix κλπ. Κυρίως στις αγορές των ΗΠΑ και της Ασίας. Και μάλιστα στο νεαρό ηλικιακά κοινό“.

Τώρα ή ποτέ

Advertisement
Advertisement

Ο CEO του VW Group πιστεύει ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για την Audi και την Porsche. “Η καλύτερη συγκυρία θα είναι το 2026 με την αλλαγή των κανονισμών. Οι μονάδες ισχύος θα γίνουν περισσότερο ηλεκτρικές και θα χρησιμοποιούν συνθετικά καύσιμα, τεχνολογίες που ουσιαστικά θα αναγκάσουν όλους να σχεδιάσουν από την αρχή τους κινητήρες τους. Αυτό σημαίνει ότι είτε μπαίνουμε τώρα είτε περιμένουμε άλλα δέκα χρόνια να ξαναπαρουσιαστεί ανάλογη ευκαιρία“.

Ο Diess αποκάλυψε επίσης πώς η VW δεν θα αναμειχθεί στην διαδικασία καθώς δεν ταιριάζει στο προφίλ της εταιρίας. Επεσήμανε δε πώς αρχικά υπήρχαν επιφυλάξεις από μέλη του διοικητικού συμβουλίου του VW Group οι οποίες τελικά κάμφθηκαν. Καταλυτική σε αυτό ήταν η επιμονή των δύο εταιριών πώς αυτή είναι μία μεγάλη ευκαιρία που δύσκολα θα παρουσιαστεί ξανά.

Advertisement

Όλα δείχνουν ότι η Porsche θα συνεργάζεται με την Red Bull από το 2026. Φήμες θέλουν, μάλιστα, τις δύο εταιρίες να ανακοινώνουν την μελλοντική συνεργασία τους φέτος στα πλαίσια του Αυστριακού GP. Για την Audi τα πράγματα δεν είναι τόσο σαφή ακόμη. Εικάζεται πως η Sauber (νυν Alfa Romeo) θα ήταν το ιδανικό όχημα για την είσοδο της Audi στην F1. Άλλες πληροφορίες, ωστόσο, φέρνουν στο κάδρο ομάδες όπως οι Williams και η Aston Martin.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
FIA: Προσωρινό μπλόκο στους 6 αγώνες Sprint
F1: Οι βασικές αρχές των κανονισμών για τα σασί του 2026
F1 tech: Ferrari και Mercedes με αναβαθμίσεις στο Μαϊάμι