Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Mercedes: Το μεγάλο στοίχημα του Μονακό

Ελλάδα 4:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes: Το μεγάλο στοίχημα του Μονακό

FORMULA 1

Mercedes: Το μεγάλο στοίχημα του Μονακό

FORMULA 1

Η ματαίωση του GP της Εμίλια-Ρομάνια αναγκάζει την Mercedes να φέρει την b-spec έκδοση της W14 στο Μονακό. Πράγμα που ενέχει μεγάλο ρίσκο.

Advertisement
Advertisement

Τουλάχιστον σε ότι αφορά τις επιδόσεις των Hamilton-Russell στον συγκεκριμένο αγώνα. Το Μονακό είναι η κατεξοχήν πίστα του πρωταθλήματος στην οποίαν οι οδηγοί πρέπει να «χτίσουν» τον γύρο τους από την αρχή του τριημέρου.

Ωστόσο οι οδηγοί της Mercedes θα είναι υποχρεωμένοι να συλλέγουν δεδομένα για την νέα εκδοχή του φετινού τους μονοθέσιου. Αυτό μπορεί να τους φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση στις κατατακτήριες και -κατά συνέπεια- στον αγώνα, μιας και τα προσπεράσματα στο πριγκιπάτο είναι πάρα πολύ δύσκολα.

Advertisement
Advertisement

Ένα ντεμπούτο της W14B στον μεθεπόμενο αγώνα της Βαρκελώνης θα ήταν, ίσως, πιο λογικό. Εξάλλου η ισπανική πίστα είναι ο ορισμός του σιρκουί δοκιμών της F1. Ωστόσο η γερμανική ομάδα είναι αποφασισμένη να θυσιάσει τον αγώνα του Μονακό ώστε να μην μείνει πίσω στο κυνήγι της Red Bull.

Η απόφαση αυτή προδίδει και την συνολική στρατηγική της Mercedes για την φετινή σεζόν. Έπειτα από την αποτυχία της W14, η Mercedes δεν ενδιαφέρεται πια να βελτιστοποιήσει το υπάρχον πακέτο της. Αντιθέτως εκείνο που την ενδιαφέρει είναι να φέρει στην πίστα όσο πιο νωρίς γίνεται το ριζικά αλλαγμένο concept της, με το βλέμμα στο 2024 και μετά.

Advertisement

Έτσι, η Mercedes θα αντιμετωπίσει τους αγώνες μέχρι και το καλοκαιρινό διάλειμμα ως μία παρατεταμένη περίοδο δοκιμών. Τα νούμερα που έχουν προκύψει στον προσομοιωτή για τις αλλαγές στην W14 είναι ενθαρρυντικά. Ωστόσο θα πρέπει οι άνθρωποι της ομάδας να επιβεβαιώσουν ότι ανταποκρίνονται και στην πραγματικότητα. Και αυτός θα είναι από εδώ και πέρα ο νούμερο ένα στόχος της Mercedes για το 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Το Μονακό στο πρόγραμμα μέχρι το 2025
Αποστολή στο Μονακό: Formula 1 με χλιδή και μόνο Gold θεατές
Χάμιλτον: Τρελό ποσό για υπογεγραμμένη κάρτα του! (+video)

Advertisement