Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Χάμιλτον: Τρελό ποσό για υπογεγραμμένη κάρτα του! (+video)

Ελλάδα 12:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χάμιλτον: Τρελό ποσό για υπογεγραμμένη κάρτα του! (+video)

FORMULA 1

Χάμιλτον: Τρελό ποσό για υπογεγραμμένη κάρτα του! (+video)

FORMULA 1

Μοναδική υπογεγραμμένη κάρτα του Λιούις Χάμιλτον πωλήθηκε για 900.000 δολάρια! Πρόκειται για νέο ρεκόρ σε ότι αφορά τις συλλεκτικές κάρτες F1.

Advertisement
Advertisement

Το γεγονός αυτό συνέβη το 2022 και έγινε γνωστό από τη νέα σειρά του Netflix King of Collectibles: The Golden Touch. Η κάρτα της εταιρίας Topps Chrome ανήκε στον δεκαεξάχρονο Καναδό Ζαν-Νικολά Γκανιό.

Ήταν η μοναδική υπογεγραμμένη κάρτα του Λιούις Χάμιλτον από την σεζόν του 2020, όταν και ο Βρετανός είχε κατακτήσει το έβδομο πρωτάθλημα της καριέρας του. Ο Γκανιό είχε αγοράσει την συγκεκριμένη κάρτα μέσα σε ένα πακέτο το οποίο άξιζε… 50 δολάρια! Ωστόσο, το αυτόγραφο του Χάμιλτον αλλά και η μοναδικότητά της, εκτόξευσαν την αξία της.

Η αρχική προσφορά του νεαρού για να την πουλήσει ήταν 750.000 δολάρια αλλά τελικά η συμφωνία έκλεισε στα 900.000! Δηλαδή περίπου 830.000 ευρώ. Ο πατέρας του νεαρού Καναδού δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η κάρτα αυτή απέφερε στον γιο του τόσα λεφτά!

Advertisement

Η συλλογή καρτών που απεικονίζουν αθλητές είναι ένα πολύ αγαπημένο χόμπι για πολλούς φίλους των σπορ. Ιδιαίτερα διαδεδομένο είναι στις ΗΠΑ όπου κυριαρχούν οι κάρτες με παίκτες του baseball. Ωστόσο και τα άλλα σπορ έχουν… πιστούς συλλέκτες καρτών.

Advertisement

Τα 900.000 δολάρια στα οποία πωλήθηκε η κάρτα του Χάμιλτον αποτελούν ρεκόρ στην κατηγορία της F1. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε και πάλι σε κάρτα που απεικόνιζε τον Βρετανό στo GP2. Η τιμή στην οποία είχε πωληθεί ήταν 312.000 δολάρια.

Advertisement

Το ρεκόρ όλων των εποχών ανήκει σε κάρτα η οποία απεικονίζει τον παλιό παίκτη του baseball, Χόνους Ουάγκνερ. Η συγκεκριμένη κάρτα είχε πωληθεί για -κρατηθείτε- 6 εκατομμύρια δολάρια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε δημοπρασία η Ferrari F40 θρυλικού πιλότου της Formula 1
F1: Ο Μπραντ Πιτ θα οδηγήσει στο Σίλβερστοουν! (+video)
Χάμιλτον: Ταυτίζεται με Αντετοκούμπο (+video)