Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Το Μονακό στο πρόγραμμα μέχρι το 2025

Ελλάδα 14:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Το Μονακό στο πρόγραμμα μέχρι το 2025

FORMULA 1

F1: Το Μονακό στο πρόγραμμα μέχρι το 2025

FORMULA 1

Το Grand Prix του Μονακό θα αποτελεί μέρος του καλεντάρι της F1 μέχρι και το 2025. Η πίστα και η διοργάνωση κατέληξαν τελικά σε συμφωνία στην οποία υπάρχει και δυνατότητα ανανέωσης!

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η F1 να επιθυμεί την επέκτασή της σε νέες χώρες. Ωστόσο, πάντα θα υπάρχουν ορισμένα πράγματα συνυφασμένα με το όνομά της. Ένα από αυτά είναι και το GP του Μονακό, το διαμάντι στο στέμμα του πρωταθλήματος.

Η φημολογία των τελευταίων μηνών ήθελε την παρουσία του ιστορικού αγώνα στο καλεντάρι να κινδυνεύει. Το χαμηλό τίμημα που πληρώνει η πιστά στην F1 -περίπου τρεις φορές χαμηλότερο από των περισσότερων σιρκουί- η παραγωγή της τηλεοπτικής μετάδοσης που γινόταν από το Μονακό και όχι την F1 καθώς και η διαχείριση των διαφημιστικών πινακίδων, ήταν όλα σημεία τριβής για τις δύο πλευρές.

Advertisement
Advertisement

Φαίνεται, όμως, ότι έστω και την τελευταία στιγμή υπήρξαν αμοιβαίες (;) υποχωρήσεις και έτσι ο αγώνας θα παραμείνει στο πρόγραμμα. Σε πρώτη φάση τουλάχιστον μέχρι και το 2025. “Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι θα συνεχίσουμε να τρέχουμε στο Μονακό μέχρι και το 2025” δήλωσε ο CEO της F1, Stefano Domenicali.

Ο Ιταλός συνέχισε ευχαριστώντας τον πρίγκηπα Αλβέρτο τον Β’ του Μονακό και τον Michel Boeri, πρόεδρο της λέσχης αυτοκινήτου του πριγκιπάτου (ACM) για την επίτευξη της συμφωνίας. Λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Ωστόσο, η αύξηση κατά 30% στις τιμές των εισιτηρίων για το 2023 μάλλον μαρτυρά και αύξηση στο τίμημα που θα πληρώνει η πίστα για την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα.

Advertisement

Επιπλέον, έγινε γνωστή η πρόθεση των διοργανωτών να προχωρήσουν σε αλλαγές στην χάραξη της διαδρομής για την διευκόλυνση των προσπερασμάτων. Όμως, αυτές δύσκολα θα γίνουν μέχρι τον επόμενο αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
De Vries: Ένα φανταστικό ντεμπούτο (+video)
F1: Αυτό είναι το πιο καυτό grid της σεζόν
Ferrari: Δεν έχουμε κατανοήσει ακόμη πλήρως τα μονοθέσια του 2022

Advertisement