Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αποστολή στο Μονακό: Formula 1 με χλιδή και μόνο Gold θεατές

Ελλάδα 3:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποστολή στο Μονακό: Formula 1 με χλιδή και μόνο Gold θεατές

FORMULA 1

Αποστολή στο Μονακό: Formula 1 με χλιδή και μόνο Gold θεατές

FORMULA 1

Από το ναδίρ στο ζενίθ για τον πιο ιστορικό αγώνα της Formula1 και από τον φόβο της ακύρωσης, στο χορό των δισεκατομμυρίων. To newsauto είναι και εκεί!…

Advertisement
Advertisement

Το newsauto βρέθηκε στο Μονακό και κατέγραψε τις τελευταίες προετοιμασίες για το Grand Prix της Formula1 που θα γίνει στους δρόμους του πριγκιπάτου 25 με 28 Μαΐου!

Μετά από πυρετώδης διαπραγματεύσεις το Grand Prix του Μονακό παρέμεινε στο ημερολόγιο της F1. Το μέλλον του, ο οποίος είναι ένας από τους παλαιότερους μαζί με το Silverstone και τη Monza, ήταν αμφίβολο, καθώς ο αγώνας του 2022 ήταν ο τελευταίος που θα διεξαγόταν στο πλαίσιο της συμφωνίας που έληγε το 2022.

Οι διαφωνίες ήταν οικονομικές – τι άλλο;- και τελικά έπεσαν οι υπογραφές με την πανίσχυρη λέσχη αυτοκινήτου του πριγκιπάτου (ACM) να διατηρεί τα δικαιώματα μετάδοσης και τα έσοδα από τους χορηγούς στους χώρους διεξαγωγής. Αυτό οδήγησε σε σύγκρουση μεταξύ επίσημων χορηγών της Formula1 όπως είναι η Rolex με την μόνιμη χορηγό του Μονακό την TAG Heuer, αλλά πλέον και οι δύο εταιρείες θα συνυπάρξουν αρμονικά.

Advertisement
Advertisement

Θα πληρώσουν βέβαια το… μάρμαρο και οι θεατές για να γεμίσουν τις τσέπες τόσο οι Μονεγάσκοι όσο και η επίσημη εταιρεία διαχείρισης της F1, η Liberty Formula One. Ετσι σύμφωνα με τους νέους όρους τα εισιτήρια αυξήθηκαν έως και 30% για φέτος, ενώ θα αυξηθούν και του χρόνου. Στο παρελθόν η πίστα προσέφερε πακέτα εισητηρίων για Silver και Gold. Φέτος θα προσφέρει μόνο Gold.

Για παράδειγμα, όσοι αγοράσουν εισιτήρια για την κερκίδα του Καζίνο (στροφή 4) αναμένεται να πληρώσουν σχεδόν 1.400 ευρώ για τριήμερο εισιτήριο, έναντι 1.050 ευρώ το 2022.

Το φθηνότερο εισιτήριο για την κερκίδα του Σαββατοκύριακου θα είναι 700 ευρώ για μια θέση στην ευθεία εκκίνησης/τερματισμού. Για την Παρασκευή μόνο έχουν αυξηθεί από 110 ευρώ το 2022 σε 150 ευρώ το 2023.


Πυρετώδης προετοιμασίες

Advertisement

Με πάνω από πενήντα άτομα να εργάζονται εξωτερικά καθημερινά και σχεδόν 11.000 τόνους μεταλλικών κερκίδων, οι εργασίες που απαιτούνται για τη φιλοξενία των αγώνων στο Μονακό είναι κολοσσιαίες.
«Φέτος, θα ξαναφτιάξουμε το 50% της πίστας, σε αντίθεση με το συνηθισμένο 30%, επειδή έχουν γίνει αρκετές εργασίες στη σήραγγα του Grand Prix», λέει στο newsauto ο Eric Barrabino της ACM.
«Όλο το τμήμα μεταξύ της πισίνας και του Rascasse θα επανασχεδιαστεί επίσης. Θα εγκατασταθούν νέες οθόνες στη λεωφόρο Ostende και θα αντικαταστήσουμε όλες τις οθόνες στην πίστα με οθόνες υψηλής ανάλυσης» λέει χαρακτηριστικά.

Advertisement

 

Κάθε χρόνο το Grand Prix του Μονακό αποτελεί την επιτομή της αίγλης και της υπερβολής του κόσμου των superyachts. To 2023 αυτό θα είναι ακόμα πιο έντονο.

Ως ένα από τα πιο διάσημα γεγονότα στο ημερολόγιο των superyachts και της Formula 1, το Grand Prix του Μονακό προσφέρει μια εμπειρία για όσους αναζητούν τον απόλυτο ενθουσιασμό και την απόλυτη αίγλη.

Advertisement

Η επίσκεψη στο Μονακό και ο ενδυματολογικός κανόνας

Οι συμβουλές των εταιρειών που αναλαμβάνουν με κάμποσες χιλιάδες ευρώ να φροντίσουν τα πάντα για εσάς, καλύπτουν κάθε λεπτομέρεια.
Καταρχάς -μας λένε- να κοιτάξουμε τον καιρό για να καλύψουμε τις πιθανές καιρικές συνθήκες. Ευτυχώς, το GP πέφτει στην κορύφωση του καλοκαιριού για το Μονακό, με ζεστές, ηλιόλουστες ημέρες και έως και 12 ώρες φως της ημέρας.
Η πιθανότητα βροχής είναι αρκετά μικρή, αλλά αξίζει πάντα να έχετε μαζί σας ένα μπουφάν. Φέτος περιμένουν θερμοκρασίες γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας και γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου το βράδυ.
Μιλώντας για ενδυματολογικούς κώδικες, παρόλο που το ίδιο το Grand Prix του Μονακό δεν έχει ενδυματολογικό κώδικα, ο χώρος φιλοξενίας που θα επιλέξετε πιθανώς θα έχει.

Πώς να ντυθείτε για να εντυπωσιάσετε σε ένα πάρτι του Μονακό Formula 1 superyacht

Για τους άνδρες, smart casual σημαίνει παντελόνι και ανοιχτό πουκάμισο με σακάκι. Τα παπούτσια πρέπει να είναι κλειστά και γυαλισμένα, όπως loafers ή Oxfords.

Για τις γυναίκες, συνιστάται ένα φόρεμα, μια φούστα (τύπου μολύβι ή ρέουσα φούστα) ή ένα παντελόνι, καθώς και ένα ζευγάρι τακούνια, πλατφόρμες, loafers ή μερικές έξυπνες μπότες αστραγάλου. Τα σορτς δεν συνιστώνται για άνδρες ή γυναίκες.

Τα κοκτέιλ πάρτι πάνω στα superyacht είναι πάντα το αποκορύφωμα του Σαββατοκύριακου του Grand Prix.
Προτείνουν άνετα αλλά κομψά ρούχα για να περάσουν ομαλά από το ηλιοβασίλεμα στη νύχτα. Ένα σακάκι και ένα παντελόνι με ανοιχτό πουκάμισο με κολάρο ταιριάζει.

Λινά πουκάμισα, πολύχρωμα σακάκια και παντελόνια για τους άντρες και ζωηρά φορέματα και κομψές ολόσωμες φόρμες για τις κυρίες, είναι αυτά που ταιριάζουν σε ένα πάρτι στο λιμάνι του Μονακό.

Αυτά και άλλα πολλά λοιπόν για ένα Grand Prix που φέτος αναμένεται ανεπανάληπτο, τουλάχιστον στις μαρίνες και στα νυχτερινά μαγαζιά του.

Ευχόμαστε και στο θέαμα εντός της πίστας…

ΑΚΟΜΑ:
F1 GP Μαϊάμι: Ασταμάτητος!
F1: Το Μονακό στο πρόγραμμα μέχρι το 2025
Formula e: Ο Κάσιντι κατακτά το Μονακό!