Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

McLaren: Παρουσίαση της MCL38 (+video)

Ελλάδα 9:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

McLaren: Παρουσίαση της MCL38 (+video)

FORMULA 1

McLaren: Παρουσίαση της MCL38 (+video)

FORMULA 1

Η McLaren παρουσίασε το μονοθέσιο της για το 2024, την MCL38, με την οποίαν ευελπιστεί να καθιερωθεί στην κορυφή της κατάταξης.

Advertisement
Advertisement

Η βρετανική ομάδα είχε ήδη παρουσιάσει τον χρωματισμό του νέου της μονοθέσιου πριν δύο εβδομάδες. Επιπλέον είχε δημοσιεύσει και teaser με την PU να παίρνει μπροστά.

Σήμερα, λοιπόν, έλαβε χώρα στο Paragon η επίσημη, πλήρης παρουσίαση της νέας McLaren. Ενός μονοθέσιου το οποίο καλείται να συνεχίσει την ανοδική πορεία της MCL60 η οποία εντυπωσίασε τους πάντες στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν. Η McLaren ήταν μακράν η πιο βελτιωμένη ομάδα στη διάρκεια του 2023. Οι Νόρις-Πιάστρι είχαν σε πολλούς αγώνες ρυθμό κατώτερο μόνο εκείνου του Φερστάπεν.

Advertisement
Advertisement

Ο Όσκαρ Πιάστρι, μάλιστα, κατόρθωσε να κερδίσει και το Sprint στο Κατάρ. Ήταν η επιβράβευση για την σπουδαία εξελικτική δουλειά της ομάδας. Ο Νόρις είχε κι εκείνος πολλές εξαιρετικές στιγμές με αποκορύφωμα την pole στο Sprint Shootout της Βραζιλίας.

Έτοιμη για το επόμενο βήμα

Οι δύο οδηγοί ελπίζουν ότι η συνέχεια το 2024 θα είναι εξίσου καλή ή και καλύτερη. Η ομάδα επέκτεινε πρόσφατα την συνεργασία της με τον Νόρις ενώ και ο Πιάστρι δεσμεύεται με μακροχρόνιο συμβόλαιο. Όλα τα κομμάτια του παζλ έχουν μπει στις θέσεις τους στο τεχνικό τμήμα. Το μόνο που απομένει πια είναι η εκτέλεση σε κορυφαίο επίπεδο.

Advertisement

Με άλλα λόγια η ομάδα είναι έτοιμη για να κάνει το επόμενο βήμα. Η MCL38 είναι το πρώτο μονοθέσιο που σχεδιάζεται εξ αρχής από το νέο τιμ της McLaren στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι Ρομπ Μάρσαλ (πρώην Red Bull) και Ντέιβιντ Σάντσεζ (πρώην Ferrari).

Φυσικά η σημαντική δουλειά που είχε γίνει επάνω στην περσινή MCL60 δεν έχει αγνοηθεί. Αντιθέτως, η νέα McLaren μοιάζει με μια πρώτη ματιά να έχει πολλά στοιχεία κοινά με την προκάτοχό της. Η περσινή McLaren ήταν εξαιρετική με τις πιο σκληρές γόμες της Pirelli σε σιρκουί τα οποία περιλαμβάνουν πολλές στροφές μέσης και υψηλής ταχύτητας.

Advertisement

Το στοίχημα της φετινής MCL38 θα είναι να διευρύνει το ρεπερτόριο της προκατόχου της ώστε να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική σε κάθε είδους πίστα. Το εξαιρετικό οδηγικό δίδυμο των Νόρις-Πιαστρι θα βοηθήσει ιδιαίτερα την προσπάθεια της ομάδας για την πρώτη της νίκη σε GP μετά από την Monza του 2021. Και ίσως όχι την μοναδική φετινή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μπράουν: Να ελεγχθεί η συνεργασία των Red Bull-AlphaTauri
McLaren: Πολυετής επέκταση συμβολαίου στον Νορις
McLaren: Ακούστε την MCL38 να παίρνει μπροστά (+video)