Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

McLaren: Σημαντική μεταγραφή από την Red Bull!

Ελλάδα 15:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

McLaren: Σημαντική μεταγραφή από την Red Bull!

FORMULA 1

McLaren: Σημαντική μεταγραφή από την Red Bull!

FORMULA 1

Η Mclaren συνεχίζει την ενίσχυση του τεχνικού της επιτελείου. Αυτή τη φορά με μία σημαντική μεταγραφή από την πρωταθλήτρια Red Bull.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για το μέχρι πρότινος ανώτερο τεχνικό στέλεχος των ταύρων, Ρομπ Μάρσαλ. Ο Μάρσαλ έχει ήδη πάρει την υποχρεωτική του άδεια από την Red Bull και θα αρχίσει να δουλεύει στην McLaren από το τέλος τους 2023.

Είναι μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για την McLaren καθώς ο Μάρσαλ έχει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία στην F1. Ξεκίνησε ως μηχανικός αγώνας της Benetton από το 1994. Παρέμεινε εκεί ακόμη και όταν η Renault αγόρασε την ομάδα, το 2001. Είναι ο εμπνευστής του mass damper, μίας διάταξης στον εμπρός άξονα που βοήθησε σημαντικά τον Αλόνσο να κατακτήσει τα πρωταθλήματα του 2005 και του 2006.

Advertisement
Advertisement

Το 2006 ο Μάρσαλ πήγε στην νεοσύστατη τότε, Red Bull σε ρόλο αρχισχεδισατή. Τα μονοθέσια με τα οποία ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατέκτησε τα 4 συνεχόμενα πρωταθλήματα του φέρουν και την υπογραφή του. Το 2016 πήρε προαγωγή στον μέχρι πρότινος ρόλο του. Συνολικά εργάστηκε στην Red Bull για 17 χρόνια και ήταν ανέκαθεν ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη του τεχνικού της επιτελείου.

Είναι προφανής, λοιπόν, η σημασία την κίνησης αυτής. Η βρετανική ομάδα, δεν έχει καταφέρει να βγάλει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο από όταν τέθηκαν σε ισχύ οι κανονισμοί του 2022. Κατά συνέπεια οι Ζακ Μπράουν και Αντρέα Στέλα αποφάσισαν να αναμορφώσουν το τεχνικό τους επιτελείο.

Advertisement

Η αρχή είχε γίνει με την αποχώρηση του Τζέιμς Κι. Λίγες εβδομάδες αργότερα έγινε γνωστή η αποχώρηση του Ντέιβιντ Σάντσεζ από την Ferrari με προορισμό την McLaren. Ο Μάρσαλ είναι ένα από πιο κρίσιμα κομμάτια του παζλ καθώς θα έχει το πόστο του τεχνικού διευθυντή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Μονακό: Αυτό είναι το πραγματικό Μονακό! (+video)
F1: McLaren και Mercedes αλλαγμένες στο Μονακό (+video)
Αλόνσο: Δημοπρατεί την Ferrari Enzo του!