Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ferrari: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής αεροδυναμικής, David Sanchez!

Ελλάδα 13:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ferrari: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής αεροδυναμικής, David Sanchez!

FORMULA 1

Ferrari: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής αεροδυναμικής, David Sanchez!

FORMULA 1

Ο Γάλλος μηχανικός υπέβαλλε την παραίτησή του η οποία έχει άμεση ισχύ. Έπειτα από την υποχρεωτική άδεια απολύσεως, ο Sanchez θα επιστρέψει στην McLaren.

Advertisement
Advertisement

Φαίνεται ότι η εξέλιξη αυτή συνδέεται και με την παραίτηση του Mattia Binotto. Έπειτα από την αποχώρηση του πρώην team principal της Scuderia, αρκετές φήμες κυκλοφόρησαν που ήθελαν και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του τεχνικού επιτελείου να σκέφτονταν το εάν θα συνέχιζαν στην Ferrari.

Έπειτα από την ανάληψη καθηκόντων του νέου επικεφαλής, Fred Vasseur η φημολογία είχε αρχίσει να καταλαγιάζει. Όμως, η παραίτηση Sanchez αλλάζει το σκηνικό και δημιουργεί ερωτηματικά για το κατά πόσον αυτή συνδέεται και με την μέτρια εμφάνιση των SF-23 στον εναρκτήριο αγώνα του Μπαχρέιν.

Advertisement
Advertisement

Υπενθυμίζουμε ότι ο Sanchez ήταν ένας από τους σημαντικότερους μηχανικούς στην τεχνική ιεραρχία της Ferrari. Ο ακριβής ρόλος του περιγραφόταν ως Chief Engineer-Vehicle concept. Δηλαδή, αρχιμηχανικός υπεύθυνος για τον συνολικό σχεδιασμό του μονοθέσιου.

Άλλωστε, τόσο η Ferrari SF-23 όσο και η προκάτοχός της, F1-75 αποτελούν σε μεγάλο βαθμό δικές του δημιουργίες. Η Ferrari είχε κάνει αίσθηση ήδη από το 2021 όταν είχε επιλέξει να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο σχεδιαστικά με βάση τους νέους κανονισμούς.

Advertisement

Η F1-75 είχε αποδειχτεί ένα ταχύτατο αλλά με ορισμένα μειονεκτήματα μονοθέσιο. Κυρίως στον τομέα της αξιοποίησης των ελαστικών. Το ίδιο φαίνεται να ισχύει μέχρι στιγμής σε κάποιο βαθμό και με την SF-23.

Ουδέν σχόλιο από τη Ferrari

Η Ferrari αρνήθηκε να σχολιάσει την παραίτηση Sanchez. Πάντως, στις χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν οι Sanchez-Leclerc είχαν  μία αρκετά μακρά κατ’ ιδίαν συζήτηση. Πολλοί υπέθεσαν τότε ότι ο Charles εξέφραζε τα παράπονά του για το νέο μονοθέσιο.

Advertisement

Για την ώρα δεν είναι γνωστό εάν η κίνηση αυτή προέκυψε εκτάκτως ή ήταν αποφασισμένη εδώ και αρκετό καιρό από τον Sanchez. Εξάλλου, ασφαλείς πληροφορίες θέλουν τον Γάλλο να μεταπηδά στην McLaren έπειτα από την υποχρεωτική άδεια απολύσεως.

Ο Sanchez θα είναι μία εξαιρετική προσθήκη για το επιτελείο του James Key στο Woking. Η McLaren, βέβαια, έχει αρκετό δρόμο να διανύσει μέχρι να μπει στο κορυφαίο γκρουπ του πρωταθλήματος. Ωστόσο, η ομάδα του Zak Brown ευελπιστεί ότι με προσθήκες σαν του Sanchez αλλά και την αναβάθμιση του εξοπλισμού της θα καταφέρει σύντομα να κλείσει την ψαλίδα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Μπαχρέιν: Η επιστροφή του ασώτου (+ video)
Ferrari: Ο Leclerc αντιμετωπίζει ήδη τον κίνδυνο ποινής!
Lewis Hamilton: Δεν με άκουσαν!